Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS posa en marxa un nou servei d'acollida residencial per a expresos en situació d'exclusió social

L'IMAS posa en marxa un nou servei d'acollida residencial per a expresos en situació d'exclusió social

(23/05/2017)

La presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials ha visitat avui les instal·lacions que formen part del programa d'inserció per aquest col·lectiu que ja es duia a terme des de la institució. Amb l'ampliació del nou servei, aquest programa passarà de tenir una dotació de 96.000 euros anuals, a 221.000.

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, juntament amb la directora insular d'Inclusió Social, Teresa Vallespir, ha visitat aquest migdia les instal·lacions del nou servei d'acollida residencial per a expresos en situació d'exclusió social de l'IMAS que gestiona l'entitat Pastoral Penitenciària.

 

Aquest servei d'allotjament temporal, que disposa de 10 places, s'inclou dins el programa de Reinserció Social per a Població Penitenciària i Expresos que ja es duia a terme des de la institució insular, i que a partir d'ara incorpora aquest nou servei. Amb aquesta ampliació, la dotació del programa passarà de 96.000 euros anuals, a 221.000, xifra que suposa un augment del 56,6%.

 

El programa té com a principal objectiu dotar d'instruments per a la reinserció a la persona en situació d'exclusió social expresa i aconseguir el no reingrés a dita institució. En concret, els destinataris del servei d'allotjament són persones en situació d'exclusió social, sense sostre, majors d'edat i que hagin complert condemna al Centre Penitenciari de Palma.

 

"Aquest nou servei s'inclou dins el nou model d'atenció centrat en les persones pel qual estam apostant des de totes les àrees de l'IMAS, i suposa una important millora a l'atenció d'aquest col·lectiu", ha apuntat la consellera Puigserver.

 

El programa de Reinserció Social per a Població Penitenciària i Expresos de l'IMAS, consta d'un programa de preparació per a la sortida de la presó i un programa de suport per als presos en situació o risc d'exclusió social que ja han sortit del centre penitenciari. En la primera fase, dins la presó, es tracta de realitzar l'acollida i orientació del pres amb l'objectiu de preparar la seva sortida i afavorir l'aprofitament de tallers i cursos d'iniciativa pre o laboral que es realitzin dins el centre penitenciari.

 

Un cop fora de la presó es posa en marxa la segona part del programa, la d'acompanyament i reinserció, que consta de quatre grups de tasques; recolzament a la persona en les seves necessitats individuals; tasques de cobriment de necessitats bàsiques (entre les que s'inclou aquest nou servei que ha visitat avui la consellera); tasques d'acompanyament i seguiment a nivell individual i tasques prelaborals per a reinserció sociolaboral.

 

Durant la visita als habitatges la consellera i la directora insular han estat acompanyades per Esteve Serna, responsable de Pastoral Penitenciària.