Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS, PREDIF i la Fundació Vodafone es reuneixen per impulsar el turisme accessible

L'IMAS, PREDIF i la Fundació Vodafone es reuneixen per impulsar el turisme accessible

(13/03/2017)

El vicepresident de l'IMAS ha mantingut avui una trobada amb representants estatals d'ambdues entitats amb l'objectiu d'encetar una col·laboració en matèria d'accessibilitat turística.

El vicepresident de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, ha mantingut una reunió aquest migdia amb Tatiana Alemán, directora tècnica d'accessibilitat universal de PREDIF Confederación, i amb Joan Coll, responsable d'administració pública de la Fundació Vodafone.

 

Durant la reunió els representants de PREDIF han presentat l'aplicació TUR4all, creada juntament amb la Fundació Vodafone. Es tracta d'una eina que recull les condicions d'accessibilitat de més de 2.400 establiments turístics de tot el territori espanyol. Per la seva banda, l'IMAS, ha posat a disposició de l'aplicació les seves bases de dades en matèria d'accessibilitat, que serviran per acreditar els establiments i les instal·lacions turístiques de Mallorca.

 

Aquesta trobada suposa una passa més enllà en la col·laboració entre les tres entitats, després de la primera presa de contacte que tengué lloc a l'edició de Fitur del 2016, i que es concretarà en una guia d'experiències, itineraris i rutes accessibles.

 

Així mateix també s'ha parlat del projecte Smart Island del Consell de Mallorca, un projecte de modernització del conjunt de l'Illa que té dos objectius bàsics, la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, i la dinamització de l’activitat turística per poder allargar la temporada i que entre altres actuacions contempla la incorporació de criteris d'accessibilitat i informació de rellevància per a persones amb discapacitat.

 

A la trobada, que ha tengut lloc a la sala d'actes de l'IMAS, hi han assistit també el director insular de Persones amb Discapacitat, José Manuel Portalo; el responsable de turisme accessible de PREDIF Confederación; el gerent de PREDIF Illes Balears, Colau Terrasa, a més de tècnics de la secció de Persones amb Discapacitat de l'IMAS.