Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS presenta el nou llibre d'estimulació cognitiva per als tallers de memòria i habilitats socials

L’IMAS presenta el nou llibre d'estimulació cognitiva per als tallers de memòria i habilitats socials

(13/11/2015)

El vicepresident de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, Javier de Juan, ha destacat la tasca que es duu a terme des de l'àrea d'Atenció a la Dependència pel foment de l'envelliment actiu.

Javier de Juan, vicepresident de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), ha presidit avui a Inca la presentació del nou llibre d'Estimulació cognitiva que s'emprarà en els tallers de memòria i habilitats socials 2015-16 que es duen a terme des de l'IMAS a quasi la totalitat dels municipis de l'illa.

 

Durant la seva intervenció, el vicepresident de l'IMAS Javier de Juan ha volgut destacar la importància dels tallers de memòria i habilitats socials de cara a prevenir el deteriorament cognitiu de les persones majors i intentar així retardar en la mesura del possible una situació de dependència.


De Juan ha felicitat als tècnics que imparteixen aquests tallers, els quals han participat activament en l'elaboració del nou quadern d'exercicis per tal que els usuaris que any rere any realitzen els tallers no hagin de treballar amb els mateixos continguts. Igualment, ha agraït als usuaris la seva participació en aquests cursos, ja que sense la seva implicació seria impossible dur-los a terme.

 

El nou quadern de feina per als cursos 2015-16 consta de 21 temes i a cada un d'ells els diferents exercicis versen sobre un mateix tema com poden ser la mitologia grega, els espais protegits de Mallorca, la visió o l'empatia, entre d'altres. L'objectiu d'aquest llibre és tant exercitar la ment de les persones majors que hi participen com fomentar el debat i la interrelació entre ells per tal de mantenir actius les seves habilitats cognitives i socials.

 

A l'acte de presentació també hi han assistit el batle d'Inca, Virgilio Moreno, la directora insular d'Atenció a la Dependència de l'IMAS, Margalida Fullana i la d'Inclusió Social Caterina Mas, entre d'altres autoritats. També hi han estat presents regidors i representants dels diferents municipis on es duen a terme aquests tallers, així com els tècnics de la secció de foment de l'autonomia per a les persones majors i participants dels tallers.

 

Prop de 1.700 persones majors de diferents municipis de Mallorca han començat els esmentats tallers organitzats per l'àrea d'atenció a la dependència de l'IMAS a prop de 50 municipis, seguint una vegada més amb la política de l'IMAS de descentralitzar aquests serveis i arribar així al major nombre d'usuaris possibles. A  més, s'han dividit els participants en un total de 66 grups per millorar-ne la seva eficàcia.