Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS presenta la cartera de serveis socials de Mallorca

L'IMAS presenta la cartera de serveis socials de Mallorca

(13/04/2016)

La consellera Margalida Puigserver ha donat a conèixer avui el conjunt de prestacions en el que es reconeixen els drets de la ciutadania de Mallorca en matèria de serveis socials, un document que s’ha elaborat de manera consensuada amb totes les entitats del tercer sector.

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, ha presentat aquest matí la cartera de serveis socials del Consell de Mallorca, document que determina el conjunt de prestacions del sistema públic de serveis socials i, per tant, reconeix el drets de la ciutadania de Mallorca en l'àmbit social.

 

La cartera de serveis socials de Mallorca és l’eina que determina el conjunt de prestacions del sistema públic de serveis socials, incloent totes les prestacions tècniques, econòmiques i tecnològiques, és a dir, és el recull sistematitzat i operatiu de prestacions que el sistema ofereix a la ciutadania segons les diferents situacions de necessitat social. A més també defineix els diferents tipus de prestació, la població a la qual va adreçada, l'establiment o l'equip professional que l'ha de gestionar, així com els perfils i les ràtios de personal professional i els estàndards de qualitat.

 

Puigserver ha destacat que la publicació de la cartera de serveis socials era una de les prioritats de l’actual equip de govern del Consell, ja que, tal i com estableix la Llei de 4/2009 de Serveis Socials, un cop aprovada la cartera bàsica del Govern (31 de maig de 2011), aquesta havia de ser complementada amb les respectives carteres dels consells insulars. En aquest sentit, Puigserver ha assegurat que des de l'inici de legislatura s'ha treballat per enllestir-la, i nou mesos després, es presenta.

 

La consellera també ha remarcat que aquesta cartera s’ha elaborat de manera consensuada amb totes les entitats del tercer sector i que ja ha estat aprovada pel Consell Assessor de l'IMAS. D'aquesta manera, el Consell de Mallorca serà el primer govern insular en publicar-la. Margalida Puigserver ha recordat que la cartera insular tendrà una vigència quadriennal i que permetrà desenvolupar els reglaments de cada una de les àrees de l’IMAS.

 

Així mateix, aquest catàleg de prestacions diferencia entre les prestacions garantides -les que estableix el sistema públic de serveis socials exigibles com a dret subjectiu- i les no garantides, que són aquelles prestacions subjectes a disponibilitat pressupostària.

 

En aquest sentit, la cartera de serveis socials de l'IMAS està dividida en funció dels diferents perfils de persones a les que es dóna servei des de la institució i que es corresponen amb les quatre àrees de feina en les que està dividit l'institut: persones amb discapacitat, atenció a la dependència, inclusió social, i menors i família. La cartera també conté un apartat adreçat a la població general i un més específic de prestacions econòmiques.

 

La cartera de serveis socials del Consell de Mallorca es pot consultar a través del següent enllaç: http://www.imasmallorca.net/sites/default/files/2016-04-07%20IMAS%20cartera%20de%20serveis.pdf