Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS realitza un curs sobre el bon tracte a les persones majors al personal de les seves residències

L'IMAS realitza un curs sobre el bon tracte a les persones majors al personal de les seves residències

(11/04/2017)

El taller s'ha dut a terme en el marc de la formació que es realitza des del Consell per implantar el model centrat en la persona en aquests centres.

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha organitzat recentment un curs de formació sobre el bon tracte cap a les persones majors. Aquesta iniciativa està emmarcada en el programa de formació que s'ha dissenyat per implantar el model de treball centrat en la persona a les residències de gent gran que es gestionen directament des de l'IMAS: Llar d'Ancians i La Bonanova a Palma; residència Huialfàs a Sa Pobla, i la residència Bartomeu Quetglas a Felanitx.

 

El taller l'ha impartit Marije Goikoetxea Iturregui, llicenciada en psicologia i en Teologia, màster en Bioètica i màster en ètica per a la construcció social, a més de doctoranda en Drets Humans per la Universitat de Deusto. Amb el títol 'Bon tracte i maltractament a les persones majors: enfocament ètic', s'han treballat els principals factors de risc i indicadors d'un possible maltractament; les conductes que provoquen un dany i la responsabilitat del mal causat; l'atenció insuficient o inapropiada com a possible forma de maltractament institucional o els sistemes de detecció i intervenció en situacions d'alerta o sospites de maltractament a persones dependents.

 

A aquest taller hi han assistit personal i equips directius de les diferents residències de persones majors de l'IMAS per tal de donar una passa més a l'hora d'implantar un model de treball personalitzat en les necessitats de cada un dels residents.