Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS rep un 226% més de sol·licituds per rebre la Renda Mínima d'Inserció

L'IMAS rep un 226% més de sol·licituds per rebre la Renda Mínima d'Inserció

(27/04/2020)

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials ha simplificat els tràmits per accedir a la prestació i ha aprovat el 87 % de les peticions que s’han fet durant el confinament.

Un total de 2.017 persones es beneficiaran aquest mes d’abril de la Renda Mínima d’Inserció (RMI), prestació que atorga l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) a través de l’àrea d’Inclusió Social, amb caràcter anual revisable cada sis mesos.

A partir de la segona setmana de confinament, les sol·licituds rebudes a l’IMAS per percebre aquesta ajuda han augmentat un 226 % respecte del 2019. En concret, fins al 20 d’abril s’han registrat 147 sol·licituds noves, que són més del triple de les presentades durant tot el mes d’abril de l’any passat, quan es varen fer 45 peticions de l’RMI. Un fet clarament relacionat amb la situació actual d’emergència sanitària, ja que tradicionalment l’abril és un dels mesos amb menor increment de sol·licituds perquè coincideix amb l’inici de la temporada turística i amb la incorporació al món laboral de treballadors nous. 

Per donar resposta a l’increment de la demanda, la institució insular ha simplificat el procediment per sol·licitar la prestació. S’ha agilitat al màxim per incloure la major quantitat de sol·licituds en la nòmina del mes en què es produeixen. D’aquesta manera, en els vint primers dies d’abril s’han aprovat un 87 % de les peticions rebudes. 

Pel que fa al pressupost que s’hi destina, aquest mes s’ha fet una reserva de crèdit de 972.000 € per cobrir totes les nòmines i també per assegurar que es cobrin les prestacions durant els pròxims sis mesos. Un import notablement major als 543.570 € de reserva que es va fer pels mateixos conceptes el mes de març passat. 

La Renda Mínima d’Inserció és una prestació econòmica adreçada a cobrir les despeses bàsiques per a la supervivència i a garantir uns ingressos mínims a persones i famílies en situació de vulnerabilitat. I, en circumstàncies no excepcionals, té el valor afegit d’acompanyar les persones usuàries en el procés d’inserció laboral. Les quantitats econòmiques oscil·len entre els 461,51 € per a les unitats familiars unipersonals i els 783,28 € per a les famílies de cinc membres o més. Actualment, la mitjana d’RMI per unitat familiar és de 516,84 €.

A causa de les condicions especials motivades per la crisi del coronavirus i d’acord amb el decret de mesures urgents del 20 de març de 2020, l’RMI és aplicable també a persones en situació de vulnerabilitat com a conseqüència de l’emergència sanitària i s’admeten a tràmit situacions d’excepcionalitat que acreditin els serveis socials comunitaris bàsics, que són els encarregats de tramitar les sol·licituds noves durant aquest període.