Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS reforça les mesures per evitar la propagació del coronavirus

L’IMAS reforça les mesures per evitar la propagació del coronavirus

(12/03/2020)

A partir de demà tancaran els centres i serveis d’atenció directa que no tenen caràcter assistencial.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials, seguint recomanacions de la Conselleria de Salut i el Ministeri de Sanitat, ha acordat l’aplicació, a partir d’aquest divendres d’una sèrie de mesures, afegides a les que ja s’estan aplicant, per tal de minimitzar el risc de propagació del COVID-19.

Mesures als serveis: 
-    Les àrees de Gent Gran i Persones amb Discapacitat i Innovació Social han acordat el tancament dels serveis d’oci, ocupacionals i de formació que són d’atenció directa però que no tenen caràcter assistencial durant un termini de 15 dies revisable. En aquest sentit, a partir de demà romandran tancades les Llars Socioculturals així com les activitats que s’organitzen des de l’Equip de Vellesa i Família (tallers de dependència, memòria, etc.) en el cas de la Direcció Insular de Gent Gran. Pel que fa a Persones amb Discapacitat, es tanquen els centres ocupacionals.  A més, a partir del pròxim dilluns, tanquen també els centres de dia per a gent gran i persones amb discapacitat. L'IMAS i les entitats del tercer sector garanteixen el seguiment de tots els usuaris tant per via telefònica com presencial en els casos que ho requereixin.

Així mateix, des de la DI d’Infància i Família s’ha decidit postposar les formacions a famílies, tant d’acollida com adoptives, així com l’oferta formativa als treballadors de l’àrea. Des de la DI de Inclusió Social també s'ha ajornat una trobada per a la implantació del programa Activa't destinat a usuaris de la xarxa d'inclusió; també s'ha vist afectat el projecte Enllaça't, de Ca l'Ardiaca . 
-    Es recomana als centres assistencials reforçar les mesures preventives ja anunciades i recomanar la no assistència als serveis a les persones que puguin romandre al domicili o tinguin símptomes de malaltia respiratòria. 
-    L’Institut Mallorquí d’Afers Socials ha aprovat un pla específic d’actuació específic pels seus centres i treballadors.
-    Aquesta mateixa setmana han començat tallers de formació en prevenció de riscos per a tots els centres de la institució. 

Pel que fa als treballadors de la institució, es posaran en marxa una sèrie de mesures per tal de garantir l’atenció assistencials a tots els usuaris de l’IMAS i facilitar la conciliació laboral en cas que sigui necessari. D’aquesta manera: 
-    Es promourà la mobilitat de treballadors entre àrees i centres assistencials i de inclusió en cas que sigui necessari cobrir llocs de feina per possibles contagis i, per la seva condició de servei essencial, es contractarà personal extern de reforç per un temps màxim de 6 mesos. 
-    Així mateix, es facilitarà la flexibilitat horària per facilitar la conciliació als professionals que no treballin en atenció directa i que es vegin afectats per les mesures decretades per altres administracions.
-    S’afavoriran mesures preventives per als treballadors amb una patologia base i que hi siguin dins de la població de risc.