Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS rep el premi ‘Buenas Prácticas en Atención Domiciliaria’ pel seu compromís amb la innovació en els serveis adreçats a persones majors

L’IMAS rep el premi ‘Buenas Prácticas en Atención Domiciliaria’ pel seu compromís amb la innovació en els serveis adreçats a persones majors

(07/10/2022)

La Cátedra en Innovación en Servicios Sociales y Dependencia ha fet entrega dels guardons pel desenvolupament del Servei d’Atenció Integral a Domicili i la Guia Bàsica per a Treballar amb Gent Gran

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha estat guardonat amb el premi nacional ‘Buenas Prácticas en Atención Domiciliaria’ pel pòster ‘Teixint comunitats protectores’ sobre el desenvolupament del Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID) i per la Guia Bàsica per a Treballar amb Gent Gran, una eina molt senzilla i efectiva amb la qual es treballa l’estimulació cognitiva de les persones majors i que està a l’abast de professionals i particulars a la pàgina web de l’IMAS.

Atorgat per la Cátedra en Innovación en Servicios Sociales y Dependencia, creada i formada per la UNED, l’ajuntament de Fuenlabrada i l’Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials (ADYGSS), el premi “Buenas Prácticas en Atención Domiciliaria” fa un reconeixement als avanços i a la innovació de projectes d’atenció domiciliària adreçada a persones majors en situació de vulnerabilitat duits a terme per Entitats Locals d’arreu l’Estat.

L’IMAS ha rebut avui aquest guardó durant el Congrés Nacional d’Atenció Domiciliària que se celebra avui a Fuenlabrada (Madrid). A més del Consell de Mallorca, també han rebut aquest premi un total de 7 capitals de província, 4 entitats supramunicipals i 7 municipis com ara: Logronyo, València, Valladolid, Vitòria, Barcelona o les Diputacions de Granada i Huelva, entre altres.

A l’acte hi han assistit el conseller de Presidència del Consell, Javier de Juan, i el director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics, Omar Lamin, qui ha assegurat que «aquest reconeixement de caire nacional és la demostració que l’aposta que vàrem fer al 2017 amb la posada en marxa del SAID és encertada, posa en valor el caràcter innovador del projecte i la tasca de l’IMAS com a institució de proximitat especialitzada i a l’abast de tota la gent gran de Mallorca». A més, els hi acompanyaran un grup de professionals de l’equip del SAID i del Servei de Foment de l’Autonomia (EVIF) que també participen al Congrés.

El Servei d’Atenció Integral a Domicili, iniciat l’any 2017 i implantat ja a 39 municipis de Mallorca, ofereix atenció integral i especialitzada a la gent gran en situació de dependència que vol viure i envellir a ca seva i romandre al seu entorn.

Per la seva part, la Guia bàsica per a treballar amb gent gran dota als professionals de noves eines per a enfortir l'autonomia funcional i alentir la deterioració cognitiva de les persones majors. Alhora, pretén ser un mecanisme que contribueixi a reforçar la seva autoconfiança i la relació entre persona usuària i professional.