Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS reparteix més de 86.000 unitats de material de protecció individual a les residències i serveis socials de l’Illa

L’IMAS reparteix més de 86.000 unitats de material de protecció individual a les residències i serveis socials de l’Illa

(03/04/2020)

Durant aquesta setmana s’han distribuït guants, mascaretes de diferent tipus, bates o ulleres de protecció procedents de la darrera remesa rebuda pel Consell

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), ha repartit aquesta setmana més de 86.000 unitats de material de protecció individual a les residències i serveis socials de Mallorca, tant públics com privats o concertats. Es tracta de la darrera remesa de material que s’ha rebut al Consell per part del Govern, provinent de donacions particulars o material adquirit directament per l’IMAS. 

En aquest sentit l’àrea de Gent Gran de l'IMAS centralitza tot el material de protecció individual que s'ha de distribuir entre les diferents residències i serveis socials de Mallorca. Pel tal de repartir el material de la forma més eficaç possible es tenen en compte una sèrie de criteris com són el nombre de residents o usuaris dels serveis, els torns de feina o el nombre de treballadors d’atenció directa. A més, en el cas que hi hagi residents o usuaris positius en coronavirus o que es trobin aïllats davant un possible cas, s’extremen les mesures de protecció i es dota el servei amb el material necessari en cada un dels casos. El material s’anirà repartint setmanalment adaptant-lo a les necessitats i demandes que vagin sorgint. 

Javier de Juan, conseller de Drets Socials i president de l’IMAS ha explicat que des del principi «l’IMAS s’ha encarregat de centralitzar el repartiment de tot el material a les residències públiques, privades i municipals i altres serveis socials». Respecte l’escassetat de material considera «que a poc a poc la situació es va revertint i si bé és cert que encara fa falta material, ja ens està arribant en quantitats suficients».

En aquest sentit, al material que s’ha repartit a començaments d’aquesta setmana s’han d’afegir les 11.000 mascaretes (quirúrgiques i FFP2)  i 500 bates que es repartiran a partir d’avui, divendres 3 d‘abril, després de l’arribada d’un nou carregament per part del Govern balear.

Residències
En el cas de les residències, tant les de titularitat pròpia com les concertades o privades, es preparen diferents remeses de material a la Llar d’Ancians, on els responsables dels centres les van a recollir. En cas que això no sigui possible, el material es fa arribar directament als centres residencials.

Així, questa setmana s’han repartit 12.900 parells de guants; 5.802 mascaretes (entre quirúrgiques, de cotó i FFP2); 160 bates o davantals; 39 ulleres de protecció reutilitzables i 3 paquets de gorres d’un sol ús.

Serveis municipals
Pel que fa als serveis d’atenció a domicili i altres serveis socials municipals en aquest cas els diferents lots de material es distribueixen des de la Llar d’Ancians, des d’on s’envien als centres comarcals de l’IMAS d’Inca i Manacor, per tal que els municipis puguin anar a recollir-los. 

En aquest sentit, aquests darrers dies s’han repartit 58.891 parells de guants; 6.769 mascaretes de diferents tipus; 1.141 bates i davantals; 102 ulleres reutilitzables i 3 paquets de gorres d’un sol ús. 

A més, s’han distribuït també 80 unitats de gel hidroalcohòlic per als diferents centres, tant de l’IMAS com municipals.