Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Biblioteca de Cultura Artesana, a punt per reobrir dilluns 18

La Biblioteca de Cultura Artesana, a punt per reobrir dilluns 18

(15/05/2020)

El Museu de Mallorca obre al públic dimarts 19 de maig

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, hn visitat avui la Biblioteca de Cultura Artesana (BCA), una vegada finalitzats els preparatius per a la reobertura, el pròxim dilluns  18, després del tancament, per mor de l’estat d’alarma derivat del coronavirus. La biblioteca ha instal·lat mampares entre personal bibliotecari i persones usuàries, entre altres mesures de seguretat, i només reprèn el servei de préstec i les altes de carnets. Romandrà oberta de dilluns a divendres, de 10 a 13 h, i els horabaixes de dilluns i dimecres, de 17 a 19.30 h.

Busquets ha considerat «molt bona notícia que la BCA pugui començar a prestar alguns serveis dilluns i que el Museu de Mallorca ja estigui en condicions de reobrir dimarts, perquè és una mostra que Mallorca reacciona i va recuperant la normalitat, i també és una gran responsabilitat». En aquest sentit, ha agraït la feina feta pel personal de la BCA per adequar les instal·lacions, de manera que ara «és un espai segur, tant per a bibliotecaris com per a usuaris».

La vicepresidenta també ha recordat que «tot i que es van recuperant espais i drets, la situació encara no és normal, perquè el coronavirus se segueix contagiant, i ha apel·lat a la responsabilitat individual a l’hora d’accedir als espais públics i seguir les normes».

Així, la BCA ha instal·lat també a l’entrada cartells informatius sobre les condicions de reobertura i les normes de seguretat, on es recorda que només es reprèn el servei de préstec (devolucions, renovacions i reserves) i les altes de carnets i insta les persones usuàries a seguir les indicacions de distància i d’higiene que ajuden a prevenir els contagis de coronavirus.

Busquets ha detallat que només es podrà accedir a la zona del taulell on s’han instal·lat les mampares per a l’atenció al públic i ha explicat que s’ha habilitat una bústia per a les devolucions a l’entrada de via de Roma, 1. «Els exemplars que es retornin romandran 14 dies en un espai habilitat especialment, per a la quarantena dels materials que hagin estat manipulats o que venguin de fora de la BCA, abans de tornar-los a prestar», ha afegit la vicepresidenta i consellera. Pel que fa a les normes de seguretat, «són una adaptació a la realitat de la BCA de les normes generals, com ara rentar-se les mans, mantenir la distància de seguretat de 2 metres (per això s’ha limitat l’aforament a 5 persones) i evitar tocar mobiliari, parets i portes». Només el personal bibliotecari tindrà accés a la col·lecció.

Durant la visita a la BCA, la vicepresidenta Bel Busquets ha confirmat que la reobertura del Museu de Mallorca està prevista per al pròxim dimarts 19 de maig, un dia després del Dia Internacional dels Museus, que enguany cau en dilluns, dia de tancament dels museus. Busquets ha explicat que «el Museu tendrà un nou horari en aquesta reobertura, de dimarts a diumenge de 9 a 14 h, i que també ha instal·lat mesures físiques de protecció de les obres i per a la seguretat de les persones, a més d’una reducció de la capacitat de les sales».