Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Biblioteca Digital de Mallorca incorpora la revista «El Mirall»

La Biblioteca Digital de Mallorca incorpora la revista «El Mirall»

(26/10/2022)

La UIB, amb la col·laboració del Consell de Mallorca, finalitza la segona etapa del projecte amb la digitalització de les 233 publicacions de la revista mensual

La Biblioteca Digital de Mallorca augmenta el seu contingut amb la incorporació de la revista El Mirall, editada per l’Obra Cultural Balear. D’aquesta manera, la UIB i el Consell de Mallorca completen la segona fase de digitalització d’aquest projecte que va començar l'any 2021. 

La creació i primera etapa de la Biblioteca Digital de Mallorca va consistir en la digitalització de vint-i-vuit mil pàgines, que inclouen algunes de les publicacions més emblemàtiques en el seu moment pel que fa a la divulgació cultural. Ara, en la seva segona fase, s’han digitalitzat els 233 números editats de la revista El Mirall, que daten d’entre 1987 i 2013. Aquesta publicació és una de les més importants pel que fa a la divulgació erudita i cultural de l’illa, amb un total de 13.070 pàgines.

Durant la presentació de la segona part d’aquest projecte, la vicepresidenta primera ha assegurat que «El Mirall és segurament la revista cultural, d’idees i de pensament que es pot situar entre les tres o quatre publicacions periòdiques més influents dels darrers trenta anys. La qualitat del format i dels continguts la convertí en una capçalera de referència entre determinats sectors de la societat mallorquina. És per això que era necessari digitalitzar-la i ens hem de felicitar perquè s’hagi duit a terme amb la col·laboració constant entre el Departament de Cultura i la UIB».

Per la seva banda, la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la UIB, Magdalena Brotons, ha destacat que «aquest projecte no només consisteix a restaurar i conservar el patrimoni, en aquest cas, escrit. Si no que la seva digitalització ajuda a la seva difusió. Tenir aquest material en línia, augmenta la nostra visibilitat arreu del món». 

En aquest sentit, el president de l’Obra Cultural Balear, Joan Miralles, també ha insistit en el fet que «la digitalització d’El Mirall obri les portes a què qualsevol persona des de qualsevol indret del món pugui accedir a aquesta informació». També ha afegit que «la revista El Mirall és un recurs magnífic per tenir una visió de la història política i social de Mallorca». 

La Biblioteca Digital de Mallorca, integrada dins la Plataforma de la Biblioteca Digital de les Illes Balears, és una iniciativa del Servei de Biblioteca i Documentació i del Servei d’Activitats Culturals de la UIB gràcies al finançament rebut mitjançant una subvenció del Departament de Cultura, Patrimoni i Normalització Lingüística del Consell de Mallorca.

L’objectiu és posar a l’abast de la ciutadania, en una plataforma d’accés obert, publicacions d’interès científic i erudit editades a Mallorca, perquè tothom hi pugui accedir de forma fàcil i gratuïta a través d’Internet.