Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La bona gestió dels residus és una responsabilitat compartida

La bona gestió dels residus és una responsabilitat compartida

(05/05/2022)

El Consell de Mallorca participa en la trobada d’Entitats Supramunicipals de Gestió de Residus.

El director insular de Residus, Juan Carrasco, i personal tècnic de la Direcció Insular de Residus han assistit a la trobada 'Un servicio público para el s. XXI, mirando al futuro', que ha tingut lloc a València, organitzada pel grup de treball Entitats Supramunicipals de Gestió de Residus Municipals d’Espanya (ESGREM).

La primera ponència sobre la llei de residus, el decret d'envasos i els fons Next Generations va anar a càrrec Ismael Aznar, director general de Qualitat i Avaluació Ambiental del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del Govern Espanyol.

La conferència també va tractar sobre temes com la recollida de matèria orgànica i les opcions de tractament. La trobada també ha servit per parlar de les oportunitats per les entitats locals així com la contribució als objectius climàtics i la necessitat i importància de promoure la responsabilitat dels ciutadans amb taxes justes i incentius per reciclar i separar més i millor. Per acabar hi ha hagut una taula rodona sobre el futur dels consorcis els reptes i les amenaces del futur.

Sobre aquesta trobada, el director insular de Residus del Consell de Mallorca, Juan Carrasco, ha explicat que «s’han tractat temes de gran importància per al futur en matèria de residus del nostre territori, com la nova llei estatal, actuacions per a la prevenció de residus, la comunicació amb la ciutadania i la corresponsabilitat, entesa com la responsabilitat compartida en la gestió de residus que tenim tots i totes».

«La trobada ha estat molt interessant i enriquidora, i ha permès a l’equip compartir experiències i bones pràctiques. Consider que aquestes trobades són fonamentals per poder fer front al repte dels objectius europeus en matèria de reciclatge», ha afegit Carrasco.

A més d’assistir a la conferència, els representants de la Direcció Insular de Residus del Consell de Mallorca han pogut fer dues sortides: una visita a la planta de tractament de residus i compostatge de Manises i una altra a les instal·lacions de compostatge de la fracció orgànica de Guadassuar. Ambdues visites tenen a veure amb el tractament biològic de la matèria orgànica.

A la trobada també hi han participat, entre d’altres, el Consorci d’Aigües i Residus de La Rioja, el Consorci de Residus del Maresme, el Consorci per la Gestió Integral de Residus de la Província de Salamanca, el Consorci Provincial de Màlaga i l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus de València.