Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La campanya «No i punt!» continua durant l’estiu i s’amplia

La campanya «No i punt!» continua durant l’estiu i s’amplia

(14/08/2017)

Les festes de Porreres i les d’Alaró tindran avui vespre un punt d’informació i banderoles de la campanya «No i punt!» del Consell de Mallorca. Montuïri i Sant Joan també es preparen per a les festes i oferiran, gràcies a la campanya, un taller de dues hores i mitja d’autodefensa feminista WEN-DO al llarg d’aquesta setmana.

A poc a poc, molts de pobles s’han adherit a la campanya «No i punt!» de la Direcció Insular d’Igualtat del Consell de Mallorca. Persones voluntàries i membres dels ajuntaments i de la policia d’Alaró i Porreres varen participar, fa uns quants dies, als tallers de formació sobre com s’ha d’actuar en el cas d’una agressió sexista o d’una possible denúncia. Es converteixen, així, durant les festes, en agents de prevenció d’agressions sexistes i sexuals. En aquest cas, la formació l’han feta les agents d’Igualtat dels espais de dones d’Inca i de Manacor.

Avui vespre a Alaró el punt d’informació per a unes festes lliures de violència sexista serà a la plaça de la vila durant la revetla jove programada dins les festes patronals de Sant Roc. L’associació Dones en dansa, juntament amb la regidoria de Cultura, Igualtat i Cooperació, la policia i protecció civil també varen assistir a la formació, en la qual es va treballar sobre el protocol d’actuació i quines accions preventives es poden dur a terme perquè tothom pugui gaudir d’unes festes lliures de sexisme.

A Porreres, també s’hi podrà trobar una taula a la Festa del Rock programada per les festes patronals de Sant Roc. Membres de l’Ajuntament, de la policia, de protecció civil i d’associacions de pares i mares d’alumnes varen participar prèviament en la formació.
 
Com a novetat, a partir d’aquesta setmana, els ajuntaments adherits que  ho sol·licitin, poden oferir un taller gratuït d’autodefensa feminista WEN-DO per a les al·lotes i dones que s’hi vulguin apuntar. Aquest mateix dimecres es durà a terme el primer taller a Montuïri i, després, se’n faran a Sant Joan, Sencelles i Inca.