Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La campanya No i punt!, ha arribat a més 6.000 persones durant 2018

La campanya No i punt!, ha arribat a més 6.000 persones durant 2018

(29/09/2018)

A través de les diferents accions que contempla la campanya No i Punt!, impulsa pel Departament de Participació Ciutadana i Presidència a través de la Direcció Insular d'Igualtat, s’ha arribat a sensibilitzar a més de 6.000 persones en la lluita contra les agressions sexistes. ixí ho han explicat el Vicepresident Segon i Conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, i la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón, durant la visita al punt d'informació instal·lat a Binissalem en motiu de les festes d'Es Vermar. Un acte al que també hi ha participat el batle del municipi, Victor Martí, i el regidor de festes, Francisco Moyà.

 

Durant aquest estiu, el Consell ha instal·lat 40 punts d’informació a 40 municipis de Mallorca, als quals se li han de sumar els 15 instal·lats per 9 municipis de Mallorca. Uns punts d’informació que han permès arribar a unes 5.100 persones, 2.000 més respecte l’any passat. A més cal destacar que s’ha assolit l’objectiu d’aconseguir arribar també a un major nombre d’homes fins a un tota de 1.500.

 

A això se li ha de sumar l’impacte de les altres activitats duites a terme en l’àmbit de la companya No i Punt! com les jornades de formació inicial dels sexismes a les tradicions, a la que hi ha participat 63 persones, les jornades de formació als pobles amb 514 assistents, o els 25 policies tutors que varen participar a les jornades dedicades al seu col·lectiu. També cal destacar els 293 alumnes que han participat als 25 tallers de wendo.

 

Per altra banda, un dels objectius de la campanya d’enguany ha estat implicar alguns grups musicals o cantants. Aquesta iniciativa ha fet que la campanya tingués més repercussió entre la joventut i que els musics comencin a prendre consciència sobre la importància dels missatges a les seves cançons.

 

El conseller, Jesús Jurado s’ha mostrat “molt contents que aquesta campanya hagi arrelat arreu de l'illa. És molt important la implicació dels homes en aquesta campanya de sensibilització, hem de deixar de ser subjectes passius en molts casos i passar a l'acció si observam comportaments masclistes”.

 

Per la seva part, la directora insular, Nina Parrón, ha destacat que “l’increment de persones informades de la campanya és un bon símptoma de l'acollida que té aquesta campanya en el jovent. Cal aprofundir per evitar qualsevol tipus de violència masclista però hem encetat un bon camí per arribar a una igualtat efectiva i real a les nostres festes”.

 

En tot, cal destacar la gran implicació durant tota la campanya per part del jovent, de les dones i dels equips municipals per donar visibilitat al lema No i Punt!