Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La cinquena edició del projecte Gran Escena del Consell de Mallorca busca actors i actrius

La cinquena edició del projecte Gran Escena del Consell de Mallorca busca actors i actrius

(22/07/2016)

Aquesta setmana unes 30 persones s'han presentat als càstings de teatre Gran Escena per a persones majors, organitzat pel departament de Participació Ciutadana i Presidència. L'objectiu és crear una companyia efímera dirigida per Biel Jordà i representar una obra teatral creada entre tots que s'estrenarà a mitjans d'octubre.

Avui han finalitzat els càstings de teatre per a gent gran per a la cinquena edició del projecte Gran Escena. Hi ha assistit el director insular de Participació Ciutadana, Jaume Alzamora i el director i actor Biel Jordà. Gran Escena és una iniciativa del Consell que desenvolupa el departament de Participació Ciutadana i Presdiència sorgida arran de la celebració de l'Any de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional, que defensa, entre els seus principis bàsics, impulsar des de les institucions activitats per a la gent gran capaces de fomentar la seva creativitat i un compromís de participació més directe i efectiu.

Entre aquest dimecres i divendres s'han presentat 30 persones als càstings organitzats a Palma, Inca i Manacor per tal de crear una companyia efímera que treballarà conjuntament amb Biel Jordà amb qui crearan el guió dramatúrgic. Jordà els ha ficat a prova amb exercicis d'improvisació i les/els participants han donat el millor d'ells i d'elles mateixos/es. Alguns repeteixen i asseguren que els emociona poder participar en projectes d'aquest tipus: "Et treu de casa i t'oblides dels mals i dels problemes, a més exercites la memòria. No és com anar d'excursió, són moltes més coses" diu una de les participants. Altres relaten l'emoció que senten en pujar en un escenari com el del Teatre Principal i volen reviure l'emoció del teatre. Biel Jordà, haurà d'escollir entre els i les candidates que a partir de setembre començaran a assajar. Gran Escena persegueix l'objectiu d'involucrar als membres del teixit associatiu de les persones majors de Mallorca amb un gran projecte teatral, sorgit de les seves experiències personals i col·lectives, enguany centrades amb el cinema. De fet, les aportacions dels participants constituiran l'eix neuràlgic dels textos que s'assajaran entre setembre i octubre a Palma, Sineu i Manacor i que confluiran en una obra de teatre que s'estrenarà a mitjans octubre.