Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La ciutadania de Mallorca ja pot sol·licitar els bons del Consell per gaudir d’estades turístiques i activitats de temps lliure

La ciutadania de Mallorca ja pot sol·licitar els bons del Consell per gaudir d’estades turístiques i activitats de temps lliure

(01/06/2021)

El programa «Gaudeix l’illa» arriba a la tercera edició repartint 15.000 bons, que s’han de demanar a www.gaudeix.fundaciomallorcaturisme.net

El Consell, a través de la Fundació Mallorca Turisme, posa en marxa avui la tercera edició del «Gaudeix l’illa», que repartirà 10.000 bons per gaudir d’estades en hotels i en altres allotjaments turístics i 5.000 per participar d’activitats de temps lliure arreu de Mallorca. 

Els bons, que són per a dues persones en tots els casos, es poden sol·licitar fins al 10 de juny a www.gaudeix.fundaciomallorcaturisme.net. En cas que hi hagi més sol·licituds que bons, s’adjudicaran per sorteig. 

Els bons per a estades turístiques consisteixen en dues nits en un establiment turístic, al qual la persona beneficiada ha d’abonar únicament 50 euros, més la quantia de l’impost de turisme sostenible corresponent a les dues persones que hi pernoctaran. Per la seva part, la Fundació Mallorca Turisme subvenciona els 200 euros restants de cada estada.

Hi ha dos tipus d’establiment disponibles, repartits per totes les comarques de l’illa: els allotjaments de més de 50 habitacions, que oferiran estades de mitja pensió; i els hotels, agroturismes, hotels rurals i turismes d’interior de menys de 50 habitacions que oferiran allotjament i berenar. 

Com a novetat, aquesta edició del «Gaudeix l’illa» ofereix també 5.000 bons per gaudir d’activitats de temps lliure. Així, la persona beneficiada podrà bescanviar el bo a les agències de viatge adherides per activitats per a dues persones: excursions, visites o rutes per llocs emblemàtics, activitats esportives amb monitors, entrades a parcs aquàtics, visites a cellers o finques amb tast de producte de Mallorca, passejos per mar… Les activitats estan valorades en 100 euros, que la Fundació cobreix íntegrament. 

Els objectius d’aquesta iniciativa són dinamitzar el sector turístic i reactivar els negocis locals relacionats amb activitats d’oci i de turisme actiu. A més, contribuirà a donar a conèixer el turisme interior entre la ciutadania mallorquina.
El pressupost d’aquest programa és de 2,5 milions: 2 milions per subvencionar les estades turístiques (10.000 valorades en 200 euros) i 500.000 euros per subvencionar les activitats de temps lliure oferides per les agències de viatge (5.000 valorades en 100 euros).

Des del 2020, 3.175 famílies beneficiades

«Gaudeix l’illa» va néixer l’any 2020 com un programa de vacances en família per als col·lectius que havien estat essencials durant l’estat d’alarma. Emmarcat en el Pla de reactivació econòmica i social del Consell, «Mallorca Reacciona», amb la primera edició se’n van beneficiar 2.550 famílies, que van gaudir d’estades de tres nits en vuit hotels de l’illa.

La segona convocatòria de «Gaudeix l’illa» va sortejar estades de dues nits en 18 establiments de menys de 50 habitacions, per tal de beneficiar altres tipus d’empreses com ara agroturismes o hotels apartament. Es van repartir 625 bons.

Tota aquesta activitat van permetre mantenir els establiments oberts a finals de l’estiu i en temporada baixa, en un any marcat per la pandèmia de la covid-19 i la disminució de turistes.