Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Comissió Insular de Patrimoni aprova per majoria no declarar BIC o Bé Catalogat el monument de Sa Feixina

La Comissió Insular de Patrimoni aprova per majoria no declarar BIC o Bé Catalogat el monument de Sa Feixina

(22/12/2015)

Amb 9 vots a favor i 3 en contra, la Comissió ha assumit la proposta feta el passat 16 de desembre per la Ponència Tècnica de Patrimoni. En aquella Ponència es va desestimar iniciar l’expedient de declaració com a Bé d’Interès Cultural (BIC) o Bé Catalogat del monument de Sa Feixina per la falta de valors patrimonials que així ho justifiquin.

La Comissió Insular de Patrimoni Històric ha donat suport a la proposta de no declarar BIC o Bé Catalogat el monument de Sa Feixina. I ha aprovat per majoria -9 vots a favor i 3 en contra- la proposta feta per la Ponència Tècnica de Patrimoni del passat 16 de desembre de no incoar cap tipus de protecció per aquest monument, com havien sol·licitat diverses entitats, entre elles, el Grup Popular a l’Ajuntament de Palma, el Grup Popular al Consell de Mallorca, ARCA i diferents associacions veïnals.

 

L’informe tècnic, que avui ha rebut el suport de la Comissió de Patrimoni, conclou que després d’analitzar possibles valors patrimonials des del punt de vista urbanístic, de valor artístic, qualitat de projecte, estat de conservació i possible valor històric “amb l’anàlisi del monument al Baleares no s’han trobat valors patrimonials que justifiquin l’aplicació d’alguna de les figures de protecció establertes a la Llei de Patrimoni Històric de les Illes Balears”. Recorda, a més, “la importància d’aplicar a cada element la figura de protecció adient en base a criteris estrictament patrimonials”.