Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Comissió de Cooperació d’Activitats no Permanents ha aprovat el calendari de proves esportives a Mallorca pel 2020

La Comissió de Cooperació d’Activitats no Permanents ha aprovat el calendari de proves esportives a Mallorca pel 2020

(04/10/2019)

El calendari d'activitats preveu els dies disponibles per fer proves esportives i s’elabora a partir dels criteris d’autorització o de l’ordre de prioritat d’activitats aprovats, així com els criteris de la DGT.

La Comissió de Cooperació en Matèria d’Activitats no Permanents de Recorregut, presidida pel conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha aprovat el calendari de proves a Mallorca per l’any 2020. 

Representants de la Prefectura Provincial de Trànsit de les Illes Balears així com de la majoria dels ajuntaments de l’illa, de federacions esportives i altres entitats que promouen la realització d’activitats no permanents menors de recorregut també hi ha participat a la Comissió, que té com a objectiu millorar la comunicació interadministrativa i aconseguir la màxima coordinació.

El conseller insular Iván Sevillano ha afirmat que “la constitució d’una Comissió era molt necessària per la perfecta i correcta coordinació entre tots els municipis de l’illa, el Consell, la Direcció General de Trànsit i la Guàrdia Civil, a efectes de construcció d’un calendari de proves per a que tant la ciutadania com les administracions implicades en tinguin coneixement i puguin pal·liar i proposar solucions en els punts a on no hi hagi consens en una determinada qüestió”.

Per primera vegada, i en aplicació del Reglament de Desenvolupament en Matèria d’Activitats no Permanents de Recorregut en l’àmbit de Mallorca, s’ha celebrat a la seu del Consell i no a la Direcció General de Trànsit com es venia fent fins ara. 

El calendari d’activitats, que preveu els dies disponibles cada any per fer proves esportives, s’elabora a partir dels criteris d’autorització o de l’ordre de prioritat d’activitats aprovats, així com els criteris de la Direcció General de Trànsit. Aquests contemplen la no coincidència de dos proves competitives el mateix dia i la no celebració de proves els diumenges dels mesos de juliol i agost ni durant la Setmana Santa. 

Així mateix, s’ha convidat als membres de la Comissió que si consideren que s’han d’incorporar altres criteris econòmics i socials podran proposar-los de cara a l’elaboració del calendari corresponent a l’anualitat del 2021. 

Tant els ajuntaments com el Consell de Mallorca tenen ara l’obligació d’aprovar, mitjançant acord de ple, dins el darrer trimestre de l’any el calendari i publicar-lo a les respectives webs institucionals.