Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Comissió de Seguretat Viària dels Ciclistes acorda instar les empreses de lloguer perquè instal·lin llums a les bicicletes

La Comissió de Seguretat Viària dels Ciclistes acorda instar les empreses de lloguer perquè instal·lin llums a les bicicletes

(10/04/2019)

La Comissió de Seguretat Viària dels Ciclistes del Consell de Mallorca ha acordat diferents mesures per augmentar la seguretat dels ciclistes a les carreteres de l’illa, entre d’altres, instar les empreses de lloguer perquè instal·lin llums a la part del darrera d’aquests vehicles. Actualment, la normativa no ho estableix com a obligatori, si bé és totalment recomanable per millorar-ne la visibilitat. 

A més, s’han tractat temes com l’aprovació del projecte de senyalització viària del Pla de vies ciclistes per a l’illa de Mallorca, el Reglament de desenvolupament en matèria d’activitats no permanents menors de recorregut a Mallorca, l’ampliació de vorals a les carreteres i la prova esportiva Mallorca 312. 

Ampliació de vorals
Pel que fa al projecte de condicionament i ampliació dels vorals, la Comissió va explicar l’estat actual de les obres a les vint-i-vuit carreteres on es vol implementar la millora:  a tres l’obra està acabada; a dues, s'està executant;  dues, estan a contractació; una, a tramitació amb Medi Ambient; nou, a supervisió i onze encara en redacció.
 
Aquest projecte consisteix en ampliar els vorals a 1,80 m en algunes de les vies de l’illa per augmentar-ne la seguretat i facilitar-hi la circulació dels ciclistes i  dels conductors. 

Reglament de desplegament
La Comissió va exposar que el Reglament de desplegament en matèria d’activitats no permanents menors de recorregut a Mallorca es troba, ara per ara, a l’espera del dictamen del Consell Consultiu pendent d’aprovació. Si és favorable, l’aplicació del Reglament començaria a partir de l’any de 2020 i es fixaria un procediment i uns terminis per elaborar un calendari anual de proves esportives. 

Mallorca 312
A més, la Comissió va exposar la informació sobre a la prova esportiva Mallorca 312 que està prevista per al pròxim 27 d’abril. Així, la prova començarà a les 7 del matí i finalitzarà a l’horabaixa, sense concretar perquè depèn del ritme dels ciclistes.