Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Comissió per a les Línies Estratègiques de Mobilitat aprova diferents accions per millorar la fluïdesa del trànsit a la via de cintura i als seus accessos

La Comissió per a les Línies Estratègiques de Mobilitat aprova diferents accions per millorar la fluïdesa del trànsit a la via de cintura i als seus accessos

(30/11/2018)

La Comissió per a les Línies Estratègiques de Mobilitat a Mallorca ha aprovat aquest divendres diferents accions per millorar la fluïdesa a la via de cintura i als seus accessos.

Per millorar l'entrada a la via de cintura (Ma-20) dels vehicles que s'incorporen de l'autopista d'Inca (Ma-13) es crearà un carril d'incorporació directe (sentit Andratx), ja que actualment s'utilitza el carril d'incorporació a Son Hugo i cal fer un canvi de carril per continuar per la via de cintura. Per crear aquest nou vial es reduiran els carrils actuals de la via de cintura de 3,50 m a 3,30 m i es crearà aquest nou carril. Això es complementarà amb una reducció de la velocitat de 120 a 80 km/ h just en aquest tram de l'Ma-20.

Una altra de les accions consistirà en l'accés de l'autopista de l'aeroport (Ma-19) a la via de cintura, on s'habilitarà un segon carril per poder-hi entrar directament, ja que actualment només s'utilitza un carril i l'altre va cap a la rotonda de Can Blau (sentit Manacor).

Amb tot, un cop millorats aquests dos accessos a l'Ma-19, el que es farà, per tal d'agilitzar el trànsit en aquests punts serà crear un tercer carril a la via de cintura des del seu inici amb l'Ma-19 fins a l'altura de l'Estadi Balear. A partir d'aquí, actualment ja hi ha tres carrils en cada sentit. Això serà possible amb la reducció dels carrils de 3,50 a 3,30 m i amb una reducció de velocitat de 120 km/h a 80 km/h just en el tram on es faran aquestes intervencions.  

Aquestes accions es portaran a terme a principis d'any, si bé, prèviament s'informarà els ciutadans aquestes modificacions i els canvis que patiran aquestes vies.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha recordat que «hi ha 180.000 vehicles diaris a la via de cintura de Palma i és difícil fer segons quines accions immediates, per això, la Comissió ha optat pel repintat de carrils i la modificació de les senyalitzacions verticals». I ha afegit que «amb aquestes mesures es donarà fluïdesa en el trànsit tant de l'autopista d'Inca com la de l'aeroport».