Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La consellera de Medi Ambient dóna compte a la Mesa de Residus de l'estat actual dels principals assumptes en aquesta matèria

La consellera de Medi Ambient dóna compte a la Mesa de Residus de l'estat actual dels principals assumptes en aquesta matèria

(06/05/2015)

Al llarg de la reunió Catalina Soler ha informat sobre les negociacions que ha dut a terme el comitè tècnic amb Mac Insular per millorar el sistema, l’estat de la tramitació del nou Pla Director i la situació del servei públic

La Mesa de Residus del Consell de Mallorca ha celebrat avui la darrera sessió d'aquesta legislatura. Al llarg de la reunió, la consellera de Medi Ambient, Catalina Soler, ha donat compte als membres de la Mesa de la situació actual de diversos assumptes en matèria de residus, entre d’altres, les negociacions amb Mac Insular, l’estat de la tramitació del nou Pla Director i la situació del servei públic de tractament de residus de Mallorca.

 

La consellera de Medi Ambient, Catalina Soler, acompanyada del director insular de Residus, Antoni Serra, ha destacat el gran esforç que durant aquest darrer any han fet els tècnics del departament per arribar a un acord amb la concessionària del tractament dels Residus de Construcció i Demolició (RCD). Soler ha recordat que el 7 de febrer de 2014 es va crear un comitè format únicament per tècnics amb l’objectiu d’estudiar la fórmula del càlcul de la tarifa, el desequilibri de la concessió i revisar el cànon concessional.

 

Tal i com ha informat Soler, el comitè tècnic s’ha reunit una trentena de vegades amb Mac Insular. Durant les negociacions s'han fet avanços importants i s’han posat les bases per a futurs acords. «Hem deixat un camí molt útil per la propera legislatura» ha afirmat la consellera, qui també ha explicat que, tot i la gran feina que s’ha dut a terme, encara no s’ha pogut tancar cap acord.

 

De la mateixa manera, Catalina Soler ha informat sobre l’estat actual de la tramitació del Pla Director de Residus que, en aquests moments, ha rebut 14 al·legacions, després que el termini finalitzàs el 29 d’abril, i que els tècnics del departament ja estan estudiant.

 

Així mateix, la consellera ha anunciat que demà es durà a Comissió Informativa General i de Comptes la pròrroga demanada a instàncies del Consell de Menorca per continuar amb el tractament dels residus d'aquesta illa i que es perllongarà fins al 30 de setembre, a causa de la situació d’emergència que segueix patint Menorca.