Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La consellera de Medi Ambient ha inaugurat avui la I Jornada Tècnica sobre Biodiversitat i Pedra en Sec

La consellera de Medi Ambient ha inaugurat avui la I Jornada Tècnica sobre Biodiversitat i Pedra en Sec

(27/11/2015)

Sandra Espeja ha destacat la importància de la flora i la fauna que s’amaga als marges d’arreu de l’illa

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha inaugurat aquesta tarda la I Jornada Tècnica sobre Biodiversitat i Pedra en Sec que organitza el Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca amb la col·laboració del Museu Balear de Ciències Naturals.

 

A l’acte de presentació, la consellera Espeja ha recordat que des dels anys 80 la institució insular a duit a terme una important tasca de recuperació i conservació de l’ofici de marger, de la seva tècnica i del valor d’aquest tipus de construcció. Tot i així, ha insistit que “és hora de fer una passa més i reconèixer la importància de la biodiversitat que amaguen els marges que es poden trobar arreu de l’illa”.

 

A l’acte d’avui, al que hi han participat una quarantena de persones, s’han presentat tres ponències. La primera ha anat a càrrec de Raoul Manenti, professor de la universitat de Milà, qui ha exposat les conclusions dels seus estudis duits a terme als Alps sobre els rèptils que viuen a les construccions de pedra en sec. La segona ponència ha anat a càrrec d’Arnau Sabatè, on ha explicat la seva experiència amb els marges i la biodiversitat a les zones de Vandellós i l’Hospitelet de l’Infant. Per acabar, diferents membres de la direcció insular de Medi Ambient han parlat sobre la pedra en sec i la biodiversitat a Mallorca, concretament de la flora que habita als marges i que ja recull el catàleg de margades elaborat per la institució.

 

La I Jornada Tècnica sobre Biodiversitat i Pedra en sec continuarà demà al matí amb una visita guiada per la finca de Son Amer on es podrà veure sobre el terreny la flora i la fauna que alberguen els marges.