Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La consellera de Medi Ambient, ha visitat als usuaris de s’Estel de Llevant que durant un mes han fet feina a Tossals Verds

La consellera de Medi Ambient, ha visitat als usuaris de s’Estel de Llevant que durant un mes han fet feina a Tossals Verds

(04/12/2015)

S’han duit a terme diferents tasques per recuperar les oliveres

La consellera de Medi Ambient, ha visitat avui la finca pública de Tossals Verds, on des del passat 16 de novembre treballen 5 usuaris de l’Associació S’Estel de Llevant. Quatre peons i un coordinador han duit a terme tasques per a la recuperació de l’olivarà de la zona. Concretament, han fet net d’arbusts (sobretot càrritx) la zona més propera als arbres per protegir-los davant possibles incendis. A més, els han netejat d’herbes estranyes i han eliminat els bordalls d’ullastre perquè quedi l’empelt de l’olivera i així pugui tornar fer oliva. En total, els usuaris han actuat damunt mitja hectàrea de terreny.

 

La col·laboració amb s’Estel de Llevant, que finalitza el proper dia 10 de desembre, ha format part d’un projecte pilot per analitzar la viabilitat de dur a terme noves col·laboracions.

 

Per altra banda, s’han cercat sortides a la llenya que s’ha tret d’aquests treballs, ja que deixar-la al camp suposa un risc i un perill de plagues. Una part s’utilitzarà com a combustible de biomassa als refugis i l’altra per fer tancaments d’ullastre ecològics i homogenis del mateix entorn.

 

Des del Departament de Medi Ambient es vol recuperar a poc a poc l’olivarà de la finca de Tossals Verds que fa uns 50 anys va quedar malferit per un incendi i que actualment es troba en un estat d’abandonament.