Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La consellera de Medi Ambient ha visitat avui les instal·lacions de Mac Insular

La consellera de Medi Ambient ha visitat avui les instal·lacions de Mac Insular

(16/10/2015)

Sandra Espeja ha destacat la importància de potenciar la reutilització dels residus i d'acabar amb els abocadors il·legals

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, i la directora insular de Residus, Catalina Maria Canals, han visitat avui matí les instal·lacions de Mac Insular al Polígon de Ses Veles de Bunyola.

 

Des del Departament de Medi Ambient es vol acabar amb el problema històric dels abocadors il·legals. Un objectiu que també compateixen els responsables de Mac Insular, per això, es vol potenciar la feina conjunta. En aquesta línia, la consellera ha assegurat que s’actuarà des de diferents fronts, un dels més importants es alleugerir el tràmits administratius. A més, es posarà especial èmfasi  en la conscienciació i sensibilització de la població. «Dos dels actors implicats estam d’acord: tots els residus que entren a la planta  passen pel tractament adequat per als residus», ha dit Espeja, i ha destacat que els abocadors il·legals suposen una despesa extra de recollida.

 

Per altra banda, Sandra Espeja ha afirmat que «cal una gestió de residus que impliqui reduir des de l’origen i, sobretot, potenciar la reutilització». Tan des de la institució insular com des de Mac Insular s’han copromès a cercar noves vies perquè la ratio de reutilització dels residus que arriben a les instal·lacions s’incrementi. En aquest sentit, Espeja ha destacat que és molt important millorar l’estat de conservació en què arriben alguns residus perquè realment puguin ser reutilitzats.

 

La consellera ha volgut destacar durant la seva visita que la gestió de residus a Mallorca ha de ser conjunta i s’hi han d’implicar totes les institucions (Govern, Consell i Ajuntament) per millorar-ne l’efectivitat.