Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La consellera de Medi Ambient reitera la voluntat de tancar definitivament la planta de compostatge d’Ariany l’any 2018

La consellera de Medi Ambient reitera la voluntat de tancar definitivament la planta de compostatge d’Ariany l’any 2018

(12/05/2016)

En el debat que s’ha duit a terme avui durant el Ple, Sandra Espeja ha tornat a fixar la data de tancament de la planta de Son Bacs, tal i com ja va explicar la setmana passada a una reunió amb els veïnats afectats

La planta de compostatge d’Ariany es tancarà l’any 2018. Així ho ha reiterat la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, avui durant el ple ordinari del Consell de Mallorca. Espeja ha explicat que durant tots aquests mesos s’ha tingut un contacte constant amb els veïnats i s’ha fet feina per donar una solució definitiva a una problemàtica que han hagut de patir durant 15 anys.

 

Tal com ja es fa informar la setmana passada en una reunió amb els veïnats de Maria de la Salut, i a la que hi varen participar el president del Consell, Miquel Ensenyat, la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, el Consell de Mallorca construirà la segona fase de la planta de metanització a Son Reus, que permetrà el tancament definitiu de la planta de Son Bacs. Durant aquesta mateixa trobada, es va informar que es disminuirà la quantitat de llots d’entrada a la planta per davall del legalment permès, i s’establia en cinc mil tones anuals com a màxim. D’aquesta manera es vol minimitzar les molèsties de males olors que pateixen els veïns.

 

Espeja ha dit que “d’aquesta manera, el Consell de Mallorca dóna una solució real, efectiva i temporitzada per la planta de compostatge d’Ariany”, uns problemes que venen patint els veïnats de la zona des de fa una dècada i mitja.