Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La consellera de Medi Ambient visita el refugi de Tossals Verds on s’han invertit prop de 130.000 euros per millorar-ne i ampliar-ne les instal·lacions

La consellera de Medi Ambient visita el refugi de Tossals Verds on s’han invertit prop de 130.000 euros per millorar-ne i ampliar-ne les instal·lacions

(30/03/2015)

Catalina Soler, acompanyada de la consellera d'Hisenda i Funció Pública, Margalida Roig, ha pogut conèixer de primera mà el projecte que s’ha executat en aquest establiment que disposarà ara de 12 noves places d’allotjament

La consellera de Medi Ambient, Catalina Soler, acompanyada de la consellera d'Hisenda i Funció Pública, Margalida Roig, ha visitat avui el refugi de Tossals Verds amb motiu de les obres de millora que s’hi executaren durant l’any passat.

El refugi, que va tornar a obrir les portes fa una setmana, ha estat objecte d’una reforma integral, que ha permès ampliar-ne el nombre de places i renovar-ne les instal·lacions. El cost ha estat de 129.780,12 euros i el finançament s'ha dut a terme gràcies al Pla de Competitivitat Turística «Mallorca diversa», emmarcat en el conveni signat amb TURESPAÑA de la Secretària d'Estat de Turisme, la Conselleria de Turisme, l’Ajuntament d’Artà i la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca.

El projecte s’ha centrat en reubicar els espais interiors amb l'objectiu d'optimitzar la superfície del refugi i en ampliar el nombre de places, condicionant, d'aquesta manera, les instal·lacions a la demanda actual. S’han creat dotze noves places, passant de les 30 que tenia inicialment a un total de 42.

Igualment, s’ha habilitat una zona de recepció, s’ha ampliat el menjador a la planta baixa i s’ha creat una habitació adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Una altra de les actuacions més importants que s'han executat a la planta baixa, ha estat la modernització de la cuina per adequar-la als requeriments de seguretat i les exigències de la manipulació i preparació d'aliments.

La consellera de Medi Ambient, Catalina Soler, ha mostrat la seva satisfacció per l’execució d’aquest projecte ja que «es tracta del refugi més emblemàtic de la Ruta de Pedra en Sec, i el més antic». Soler ha recordat que enguany compleix 20 anys de funcionament a ple rendiment i ha destacat, en aquest sentit, que era «molt necessari modernitzar-ne i millorar-ne les instal·lacions».

La visita ha comptat també amb la presència dels directors insulars de Medi Ambient i de Residus, Margalida Pocoví, i Antoni Serra, respectivament.