Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La consellera de Territori es reuneix amb els ajuntaments de la Serra per presentar de les Subvencions serra de Tramuntana 2022

La consellera de Territori es reuneix amb els ajuntaments de la Serra per presentar de les Subvencions serra de Tramuntana 2022

(27/04/2022)

Garcías ha assenyalat la total disponibilitat del Departament «a col·laborar amb els municipis i a aclarir qualsevol dubte».

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha convocat una reunió telemàtica a la qual han estat convidats tots els ajuntaments que formen part del territori delimitat com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Garcías ha expressat la total disponibilitat del Departament de Territori a «a col·laborar amb els municipis i a aclarir qualsevol dubte», perquè les subvencions de la serra de Tramuntana 2022 s'ajustin al màxim a les necessitats de preservació i de protecció d'aquest paratge.

Garcías ha mostrat la seva satisfacció per la col·laboració de tots els municipis amb els que es va reunir de forma presencial i individual amb motiu del desè aniversari. En aquest sentit, ha assenyalat que cal mantenir i reforçar aquesta dinàmica de treball conjunt per aconseguir els millors resultats.

Els ajuntaments de Selva, Valldemossa, Escorca, Esporles, Banyalbufar i Pollença, a més d'agrair la reunió, han exposat dubtes i preguntes que han estat resolts per la consellera i el cap de servei jurídic del Consorci Serra de Tramuntana, Pere Russinyol.

El 16 de juny és el darrer dia per presentar propostes a la darrera convocatòria de subvencions del Consorci Serra de Tramuntana. La consellera ha remarcat que per primera vegada s'incorpora una reivindicació de la pagesia. La línia agrícola s'ajusta al calendari del camp i incorpora la poda des de l'1 de gener, i també subvenciona la sembra amb espècies pròpies de la Serra.

Altres novetats destacables, en concret per millorar el sistema hídric, és que ara els ajuntament tenen la possibilitat de demanar subvencions de la línia etnològica juntament amb la comunitat de regants. I per primera vegada hi ha una línia de subvenció per als ajuntaments a la redacció i actualització del catàleg dels camins públics.