Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La consellera Mercedes Garrido assisteix al simulacre del túnel de Sóller

La consellera Mercedes Garrido assisteix al simulacre del túnel de Sóller

(03/12/2015)

Al simulacre hi varen participar efectius dels Bombers de Mallorca del parc de Sóller, així com també treballadors d’emergències de carreteres.

La consellera executiva de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Iñaki Miranda, assistiren al simulacre que es va fer dins el túnel de Sóller. Hi participaren diversos equips d’emergència, entre els quals hi havia els bombers de Mallorca i l’equip d’emergències de carreteres del Consell.

 

El simulacre va començar a les 23 hores amb el muntatge de l’escenari. Es va col·locar un camió que simbolitzava ser un vehicle que transportava benzina i que havia tengut un accident dins el túnel i havia vessat el combustible. A partir de les 23.30 hores, va començar la tasca d’Emergències amb la telefonada des de la concessionària del túnel a l’112. Els primers a arribar-hi varen ser els membres de la Policia Local de Sóller i dels Bombers de Mallorca, que venien des del Parc de Bombers de Sóller. El simulacre es va allargar fins a les 2 de la matinada.  

 

La simulació es va fer tan realista com va ser possible per poder fer una anàlisi adient del temps de resposta i de la coordinació entre els diferents serveis d’emergència. A més, es varen anar introduint situacions al simulacre, que no tothom tenia previstes, per examinar el temps de reacció i la solució que s’hi posava. Aquests imprevists varen ser un tall elèctric que va deixar el túnel a les fosques i l’entrada d’una embarassada en cotxe al túnel, tot i que estava tancat.

 

La consellera Garrido va estar pendent durant tot el simulacre de la manera d’actuar en cas d’emergència. A més, va assegurar que «simulacres com aquest ens deixen fer un estudi de les necessitats que tendria el túnel en un cas d’emergència i es poden fer les gestions necessàries per millorar actuacions futures».