Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La consulta ciutadana de la Serra explicada a la resta de paisatges culturals

La consulta ciutadana de la Serra explicada a la resta de paisatges culturals

(14/12/2016)

El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial ha estat present al XVè aniversari de la declaració del paisatge cultural d'Aranjuez com a Patrimoni de la Humanitat. A més, s'ha explicat el procés de consulta ciutadana a unes jornades on participen distints gestors de Patrimoni Mundial a Espanya.

La serra de Tramuntana ha estat present als actes de celebració del XVè aniversari de la declaració del paisatge cultural d'Aranjuez (Comunitat de Madrid) com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. Als actes, hi han assistit la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, i el cap de servei del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial.
A més, el cap de servei del consorci ha explicat el procés de consulta ciutadana que s'està duent a terme a distints municipis de la Serra perquè els ciutadans puguin explicar quins aspectes positius i negatius té la serra de Tramuntana i fer propostes de millora que es puguin gestionar des del consorci.
L'explicació s'ha duit a terme al fòrum cívic que ha organitzat la Fundación Aranjuez Paisaje Cultural. A la mateixa mesa, hi havia altres representants de gestors de paisatge cultural que conformen la Alianza de Paisajes Culturales com, per exemple, de l'Alhambra de Granada, del Palmeral d'Elx i de Dalt Vila d'Eivissa, entre d'altres.
Abans, la consellera Mercedes Garrido ha assistit a la inauguració de l'exposició sobre fotografies del paisatge cultural d'Aranjuez on s'ha fet entrega dels premis als guanyadors del concurs fotogràfic. Aquesta iniciativa pretén involucrar als més petits de la ciutat amb el Patrimoni de la Humanitat.
Demà, es durà a terme l'assemblea de la Alianza de Paisajes Culturales al Teatro Real Carlos III d'Aranjuez. Durant la reunió, s'elegirà a una nova direcció per a l'entitat que aglutina els paisatges culturals d'Espanya que són Patrimoni de la Humanitat.