Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La coordinació entre IMAS i Policia Nacional torna a ser decisiva en la lluita contra la corrupció de menors

La coordinació entre IMAS i Policia Nacional torna a ser decisiva en la lluita contra la corrupció de menors

(03/05/2022)

Les informacions aportades per la institució insular han estat l'origen d'una investigació policial que s'ha saldat amb una persona detinguda.

Una nova denúncia interposada per l'equip de professionals que integren l'Àrea d'Infància i Família de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha resultat ser clau en la detenció, el passat divendres, d'una persona per corrupció de menors, abús sexual i elaboració de material pornogràfic.

La informació facilitada pel personal de la institució insular arran de la detecció de possibles indicis d'una situació de delicte i abús contra la integritat d'una persona menor d'edat ha estat l'origen de les investigacions policials. A partir de les dades aportades per l'IMAS, el grup de la UFAM es va fer càrrec de les gestions i amb tota la informació rebuda va iniciar una investigació aconseguint identificar el suposat responsable.

Una vegada més, la posada en marxa de noves instruccions que estipulen el protocol d'actuació a seguir davant indicis de sospita o evidència de situacions d'abús o agressió, han demostrat ser les eines més eficients i eficaces per dur a terme accions policials contra pràctiques que posen en perill la integritat de persones menors d'edat.

L'IMAS recorda que operacions com aquesta són fruit de la coordinació i col·laboració amb les Forces i Cossos de Seguretat així com de la implicació i professionalitat del personal que treballa en la guarda i protecció dels infants i joves, que alerten, informen i denuncien de manera immediata i constant a Policia Nacional o Guàrdia Civil davant qualsevol sospita de vulneració dels seus drets.

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials sempre ha mostrat plena disposició per a la resolució aportant totes les dades i informació necessària per a l'aclariment dels fets i agraeix també les indagacions dels Cossos i Forces de Seguretat.

Aquestes noves detencions refermen la necessitat de continuar incrementat la pressió contra qualsevol indici o sospita de maltractament, abús o explotació a persones menors d'edat. Només des de la ferma condemna i persecució dels agressors que s'aprofiten d'infants i joves vulnerables per obtenir un benefici sexual o econòmic es podrà contenir una xacra que afecta tota la societat i territoris.

En aquest sentit, l'IMAS considera que la coordinació i col·laboració constant amb els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat és clau en la persecució d'aquests delictes relacionats amb la integritat de les persones menors d'edat.