Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La coordinació institucional, clau en la detenció de 3 persones relacionades amb la corrupció de menors

La coordinació institucional, clau en la detenció de 3 persones relacionades amb la corrupció de menors

(06/03/2022)

. L’operatiu s’emmarca dins la mateixa investigació que al setembre de 2021 es va saldar amb 17 persones detingudes 
. Els delictes es varen cometre entre el 2018 i el 2019

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) considera que la coordinació i col·laboració constant amb els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat ha tornat a demostrar ser clau en una nova detenció, en aquests cas, de tres persones relacionades amb un delicte de corrupció de menors comés entre el 2018 i el 2019.

L’operatiu policial s’emmarca dins d’una investigació amb dues fases, iniciat arran de les denúncies interposades per l’IMAS i que a mitjans del mes de setembre es saldava amb altres 17 detencions. Segons fonts policials, en la darerra d’aquestes fases es varen intervenir diferents terminals telefònics i ordinadors que encara estaven pendents d’analitzar. 

Com conclouen les mateixes fonts, les darreres tres detencions es produeixen just després d’haver estudiat el contingut i trobar-ne evidències de nous delictes de corrupció de menors i provocació sexual. 

L’IMAS agraeix la implicació i indagacions dels Cossos i Forces de Seguretat i posa en valor el bon funcionament i seguiment escrupolós dels protocols i instruccions per part de tots i totes les professionals que fan feina a l’àrea d’Infància i Família a l’hora de d’informar de qualsevol indici.

A més de tenir contacte constant, la institució va impulsar al gener de 2020 una Comissió Interinsular a on a més de l’IMAS, Policia Nacional i Guàrdia Civil, estan representades totes les Administracions Públiques, entitats i organismes encarregats de vetllar per la protecció de les persones menors d’edat amb la finalitat de tractar els avanços i necessitats per millorar els protocols ja existents així com els mecanismes de detecció i alerta davant de qualsevol indici d'explotació sexual comercial, abús sexual o d'altra vulneració dels drets de les persones menors d’edat per posar en marxa de forma ràpida tots els recursos disponibles per a la seva protecció. 
 
Tot i les noves detencions, l’IMAS alerta de la necessitat d’incrementar la pressió social. Només des de la ferma i fèrria condemna i persecució de les persones que s’aprofiten de infants i joves vulnerables per obtenir un benefici sexual o econòmic es podrà posar fi a una xacra que afecta tota la societat i territoris.