Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Direcció Insular d’Esports presenta la Guia bàsica de gestió esportiva per a regidors i tècnics municipals

La Direcció Insular d’Esports presenta la Guia bàsica de gestió esportiva per a regidors i tècnics municipals

(13/11/2015)

Elaborada pels tècnics del Consell, aquesta guia vol ajudar als responsables d’esports dels municipis de Mallorca a conèixer millor el marc legal i a gestionar aspectes pràctics com les convocatòries d’ajuts, l’organització d’esdeveniments, el registre de clubs i, fins i tot, a establir criteris a l’hora de distribuir l’ús de determinades instal·lacions. Un projecte que neix des de l’Observatori Esportiu de Mallorca de la Direcció Insular d’Esports.

Regidors i tècnics esportius d’una trentena de municipis han participat aquest dijous en una jornada formativa, organitzada des de l’Observatori Esportiu de Mallorca, per donar a conèixer una Guia bàsica de gestió esportiva municipal. L’acte, celebrat al Casal Pere Capellà d’Algaida, ha anat a càrrec dels tècnics de la Direcció Insular d’Esports, al capdavant de la qual es troba Margalida Portells.

Els assistents han rebut informació sobre el marc legal actual en matèria de gestió esportiva; sobre les competències de les diferents institucions; què son i com funcionen les federacions esportives i els clubs associats; l’estructura de la Direcció Insular d’Esports del Consell, amb els diferents programes que gestiona i el servei de medicina de què disposa. Regidors d’esports i tècnics també han pogut compartir experiències entorn a les actuacions més freqüents que afecten els municipis en aquest àmbit i recomanacions pràctiques a l’hora d’organitzar esdeveniments com curses, diades esportives, escoles d’estiu…, com relacionar-se amb l’administració per obtenir ajuts i quines són les passes per a la constitució i el registre de clubs, entre d’altres. També han participat en un col·loqui moderat pel Col·legi Oficial de llicenciats en Educació Física i l’Esport de les Illes Balears (COLEF).

“L’objectiu és fer arribar la màxima informació sobre el teixit esportiu de Mallorca, enriquint qualitativament els coneixements en matèria esportiva a tots els que avui sou aquí”, ha explicat la directora insular d’Esports, Margalida Portells. “És important que sapigueu amb quines persones podeu comptar des del nostre departament. El que pretenem és posar a la vostra disposición tota una sèrie d’eines bàsiques per poder solventar qualsevol dubte en matèria esportiva. Aquesta serà una guia oberta, que s’anirà enriquint, i que disposarà d’un espai específic de consulta dins la nostra web www.esportbasemallorca.net on podreu fer qualsevol consulta”.