Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Direcció Insular d’Esports i la Federació de Futbol sumen esforços per fomentar el futbol base i promoure els valors de l’esport

La Direcció Insular d’Esports i la Federació de Futbol sumen esforços per fomentar el futbol base i promoure els valors de l’esport

(30/10/2015)

El vicepresident i conseller de Cultura i Esports, Francesc Miralles i el president de la Federació de Futbol de les Illes Balears, Miquel Bestard han signat aquest migdia un conveni de col·laboració que permetrà fer arribar els Jocs Esportius Escolars a tots els infants de les escoles de futbol dels 300 clubs que hi ha a Mallorca. Durant quatre caps de setmana, a més, totes dues institucions treballaran per fomentar els valors de l’esport entre els infants i joves que practiquen futbol i les seves famílies.

En la temporada 2014-2015, quaranta-nou escoles de futbol base no federades, la majoria de la part forana, participaren en els Jocs Esportius Escolars (JEE), que organitza la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca. Això va mobilitar 1.311 infants d’entre tres i sis anys. Amb el conveni signat avui, aquesta xifra de participants es podria duplicar i créixer de manera important, especialmente a Palma, i arribar als 2.500 infants que practiquen futbol en la categoria de pre iniciació. “Representa un salt qualitatiu”, ha assenyalat la directora insular d’Esports, Margalida Portells, “perquè pot significar que facem activitats per a un miler de nins que fins ara no es beneficiaven del programa de Jocs Esportius Escolars”.

L’altra línia de treball destacada del conveni té a veure amb el foment dels valors lligats a la pràctica esportiva. La Direcció Insular d’Esports i la Federació de Futbol s’han compromés a dur a terme activitats de sensibilització per promoure els valors a través de l'esport. Això es concretarà a través d’actuacions informatives dirigides tant als infants i els joves que practiquen futbol com a les seves famílies, al llarg de quatre caps de setmana coincidint amb els partits que se celebrin. En aquesta mateixa línia, totes dues entitats també promouran acccions amb grups especials en risc d’exlcusió social i per promocionar l’esport femení.