Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Direcció Insular d'Igualtat i Diversitat organitza la conferència i presentació del llibre 'El Feminisme Queer és per a tothom' de Gracia Trujillo

La Direcció Insular d'Igualtat i Diversitat organitza la conferència i presentació del llibre 'El Feminisme Queer és per a tothom' de Gracia Trujillo

(22/04/2022)

La presentació es du a terme amb motiu de la celebració del Dia de les visibilitats lèsbiques.

La Direcció Insular d'Igualtat i Diversitat del Consell de Mallorca ha presentat la conferència i el llibre 'El Feminisme Queer és per a tothom', amb la seva autora, la sociòloga, historiadora i activista feminista, Gracia Trujillo. L'acte, que ha estat organitzat en col·laboració amb Ben Amics y ha tengut lloc a l'Arxiu del Regne, s'ha celebrat amb motiu del Dia de les visibilitats lèsbiques que és el dimarts de la setmana que ve, 26 d'abril.

Gracia Trujillo ha subratllat en la seva intervenció que les teories i activismes queer tenen un llarg recorregut, des de finals dels vuitanta cap endavant, també en el nostre context. Es tracta dels activismes radicals, no institucionals, autònoms, de carrer, interseccionales, que tenen una enorme força mobilitzadora en els últims anys. Ha explicat també una de les múltiples utilitats de "el queer" , que és la de mirar i pensar l'àmbit educatiu d'una altra manera, més enllà dels binarismes de gènere i sexuals,obrint espais de llibertat a altres cossos, identitats i expressions de gènere.

La directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, ha destacat que la trobada programada a Palma aquest divendres per la Direcció Insular permet fer genealogia del terme i posar damunt la taula els debats actuals entorn de la categoria i les propostes que se'n deriven. «Propostes de reconeixement de drets individuals i de la diversitat i propostes de construcció comunitària i política més enllà del binarisme i jerarquies de tota mena», ha dit. La directora insular també ha destacat que «els feminismes queer juntament amb els antiracistes, postcolonials, de classe són propostes transformadores i de radicalitat democràtica».