Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Festa WOW obrirà aquest proper dissabte, a Binissalem, la programació d'estiu de la Fundació Casa Museu del Consell de Mallorca

La Festa WOW obrirà aquest proper dissabte, a Binissalem, la programació d'estiu de la Fundació Casa Museu del Consell de Mallorca

(17/06/2015)

Les activitats, agrupades entorn del cicle 'La lluna en vers', s'estendran fins el mes de setembre amb nombroses propostes culturals, literàries, artístiques i teatrals

El vicepresident del Consell de Mallorca en funcions, Joan Rotger, ha presentat aquest matí, a la Misericòrdia, el contingut de la programació d’estiu de la Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga, Rafel Ginard i Blai Bonet, que s'iniciarà el proper dissabte, a Binissalem, amb la Festa WOW, i s'estendrà fins el mes de setembre. Posteriorment a la roda de premsa, la programació ha estat donada a conèixer als membres del Patronat de la Fundació Casa Museu, que s'han reunit a partir de les 12.15, a la Misericòrdia.

La convocatòria informativa ha comptat també amb la presència de la directora insular de Cultura i Patrimoni en funcions, Catalina Sureda, i la directora gerent de la Fundació Casa Museu, Carme Castells. Durant la seva intervenció, el vicepresident insular ha fet incís en la consolidació de ‘La lluna en vers’ com a proposta cultural, ja que, de fet, la programació del 2015 acull més espectacles que cap altre any anterior.

‘La lluna en vers’ és un espai cultural que permet el públic retrobar-se amb la literatura a través de múltiples llenguatges, que incorporen cançons, recitals, teatre, monòleg, xerrades o projeccions, i tot plegat amb l'acompanyament del tast de vins ofert per la Denominació d’Origen Binissalem.

D'entre les iniciatives previstes per aquest estiu, cal remarcar el projecte ‘Walking on Words’, o projecte WOW, que fa referència a la creació de 7 rutes culturals i literàries a diversos indrets de Mallorca, i que va ser presentat recentment, en primer lloc a la Misericòrdia i, posteriorment, en el transcurs de la Fira del Llibre.  

Precisament, la Festa WOW, que tendrà lloc el proper dissabte, constituirà el punt d'inici de les activitats d’estiu de les Cases Museu. La festa començarà a les 20.30, al jardí de la Casa Museu Llorenç Villalonga, de Binissalem, i estarà oberta a la participació de tots els ciutadans que hi vulguin ser presents. Igualment, s'ha convidat expresament els lectors, escriptors, traductors, gestors i altres professionals i voluntaris que han col·laborat activament amb el projecte. 

Durant l’acte es durà a terme la senyalització de les 7 rutes literàries que formen part d'aquesta actuació pionera en la dinamització cultural de Mallorca, i s'assistirà a l’estrena de l'espectacle titulat ‘Recital WoW! Paraules i paisatges’, que servirà per presentar els textos de les rutes a través de les paraules de Carlos Garrido, la música de Mariona Forteza i la recitació de Xim Vidal.

També en aquest mateix acte es presentarà el tast ‘WoW! Aromes i paisatges’, en el qual hi col·laboren 6 cellers de Mallorca, i que planteja un maridatge dels vins amb la la literatura de cada ruta. Els cellers que hi participen representen alguns dels vins més prestigiosos i singulars de Mallorca: Ànima Negra, Vins MIquel Gelabert, Mesquida Mora, Jaume de Puntiró, Albaflor i Mortitx.

Sobre el contingut global de la resta de la programació, cal remarcar, per exemple, l'esdeveniment 'Les nits WoW!', que comprenen un recital acompanyat de tast de vins i que es desenvoluparan a diferents escenaris de Mallorca, com ara el jaciment talaiòtic de Son Fornés, el claustre del Convent d'Artà, el Castell de Bellver i el jardí de Can Prunera a Sóller.

Una altra activitat destacable és el concert que protagonitzarà el músic i compositor menorquí Cris Juanico i que servirà per a la presentació pública del seu nou disc. La programació contempla també un concert del grup 'Cap de Turc', amb la intervenció especial del dibuixant Max fent il·lustracions durant l'actuació.

Més enllà de la música, l'edició actual de 'La lluna en vers' comprendrà projeccions comentades del documental ‘Ferments’, que constitueix una exploració sobre art i identitat a la Mallorca contemporània. Paral·lelament, el Consell de Mallorca farà efectiva, un any més, la seva participació, a través de la Fundació Casa Museu, en la nova edició dels Premis Bernat Vidal i Tomàs, de Santanyí, que arriben a la seva trentena convocatòria amb un recital antològic del certamen.

Els amants del teatre tindran l'oportunitat de gaudir de la doble representació d'un dels grans èxits del teatre autòcton contemporani, 'Acorar', obra de l'actor i director manacorí Toni Gomila, així com de l’estrena del nou espectacle del mateix Toni Gomila, titulat ‘Infinir’ .

Finalment, coincidint amb les Festes de La Vermada 2015 i amb la nova convocatòria de les 'Conversacions de Formentor', tendrà lloc l'exposició ‘Bellesa, violència i dolor’, de Joan Bennassar, una reflexió sobre art i literatura que aprofundirà en la participació dels autors en llengua catalana a les edicions d'aquest darrer esdeveniment que el Nobel literari, i resident aleshores a Mallorca, Camilo José Cela va organitzar l’any 1959.