Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La finca de Galatzó acollirà el primer circuit inclusiu ‘Sumant Capacitats’

La finca de Galatzó acollirà el primer circuit inclusiu ‘Sumant Capacitats’

(09/03/2017)

La finca pública de Galatzó, a Calvià, serà escenari el pròxim diumenge 26 de març de la primera excursió no competitiva i gratuïta totalment adaptada a qualsevol persona, independentment de la seva condició o capacitat, que organitza la Direcció Insular d'Esports conjuntament amb l'IMAS. Un circuit que constarà de dos recorreguts, un més fàcil de 2 kilòmetres, que anirà des de l’entrada de la finca fins a les cases de Galatzó i un altre de 4,7 kilòmetres que farà la volta al Tramuntanal i pujada opcional a s’Argolla.

Amb aquesta activitat la Direcció Insular d’Esports inaugura el primer circuit inclusiu  "Sumant Capacitats" de Mallorca, que ha organitzat conjuntament amb el Departament de Benestar i Drets Socials del Consell de Mallorca i el suport de l'Ajuntament de Calvià, Creu Roja Balears i la Federació d’Esports Adaptats de les Illes Balears (FESAIB).

 

Avui s’ha presentat aquest projecte al Poliesportiu de Sant Ferran, a Palma, amb la presència de Margalida Portells, directora insular d’Esports, Regina Moll, directora insular d'Atenció a la Dependència (IMAS), Paquita Muñoz, regidora de Medi Natural i Urbà de l’Ajuntament de Calvià, Toni Pomar, president de la Federació d'Esports Adaptats de les Illes Balears (FESAIB) i Marc Ayats, resposable de Medi Ambient de Creu Roja Balears.

 

L’objectiu d’aquest circuit inclusiu és, tal i com s’ha fet a la finca de Galatzó, delimitar a diferents indrets de Mallorca recorreguts en el medi natural, de dificultat mitjana i baixa, de diferents distàncies i, sobretot, accessibles per a tothom i aptes per a cadira de rodes, Joëlette i handbikes. De fet, diumenge dia 26 de març Creu Roja Balears posarà a disposició de tots els participants que ho necessitin Joëlettes, cadires de rodes adaptades per persones sense mobilitat i també monitors per ajudar a fer el recorregut.

 

 A més, per dinamitzar aquesta caminada, el circuit es pot recórrer amb un joc de mòbil geolocalitzat que ofereix diferents activitats i que ajuda a promoure valors com la igualtat, la història del municipi i de l'entorn on es troben els circuits.