Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Fundació Mallorca Literària celebra la Nit de les Ànimes amb propostes per a tots els públics

La Fundació Mallorca Literària celebra la Nit de les Ànimes amb propostes per a tots els públics

(28/10/2022)

La Fundació Mallorca Literària, a través del Museu de la Paraula - Casa Rafel Ginard, promou conèixer el sentit de la festa de la Nit de les Ànimes i Tots Sants, la celebració més important del Tradicionari de Mallorca a la tardor, amb un seguit d’activitats per a tots els públics. L’objectiu és recuperar i divulgar entre grans i petits una festa pròpia bastida d’arrels i envoltada de llegendes. 

A la programació, hi ha propostes per a públic general i per a públic familiar. En destaquen les xerrades al voltant dels rituals de la Nit de les Ànimes i Tots Sants, els tallers de realització de fanalets o de rosaris ensucrats, els conta llegendes per a conèixer els elements i costums que conformen la festa, i els espectacles sobre les històries i personatges més obscurs i terrorífics de les llegendes de Mallorca. També es realitza la projecció de 'Mrs. Death' al Teatre de Vilafranca. Un llargmetratge documental dirigit per Sílvia Ventayol i produït per La Perifèrica Produccions que indaga la relació que la societat actual té amb la mort. 

Entre les activitats programades per a la festivitat de Tots Sans i la Nit de les Ànimes, també s'hi troben propostes específiques per a centres educatius, que s’engloben dins l’oferta didàctica que la Fundació ofereix durant tot l’any.