La gent gran de Mallorca rep la visita de la presidenta del Consell durant la reunió que ha obert el calendari d'activitats per a persones majors d'enguany
La gent gran de Mallorca rep la visita de la presidenta del Consell durant la reunió que ha obert el calendari d'activitats per a persones majors d'enguany
(15/01/2015)
Maria Salom ha agraït la implicació de les entitats i ha anunciat les principals línies de col·laboració previstes al llarg de 2015, any en què la institució insular destinarà més de dos milions d'euros a la promoció sociocultural del col·lectiu
La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, s'ha reunit aquest matí amb el teixit associatiu de la gent gran per tal d'exposar el contingut de les principals actuacions i iniciatives que la institució insular durà a terme enguany per part de la seva àrea de Promoció Sociocultural destinada a les persones majors. A la trobada, que ha tengut lloc a la seu de la Felib, a Palma, han assistit també el vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger; la directora insular Maribel Crespí; i els coordinadors de gent gran de Palma i Part Forana, respectivament, Jerónima Marquès i Joan Magro.
Durant la seva intervenció, la presidenta ha agraït la implicació i la col·laboració del col·lectiu en els diversos projectes organitzats al llarg de l'any passat des del Consell de Mallorca i que es desenvoluparen amb un excel·lent nivell de participació. Igualment, Maria Salom ha explicat les principals novetats del programa d'enguany, un exercici en el qual la institució insular dedicarà una partida superior als 2 milions d'euros a la promoció sociocultural orientada a les persones majors. Aquesta xifra suposa un augment del 6,08% en relació a l'any passat, amb un augment de 118.650 euros.
Dintre d'aquesta partida global, cal destacar els 765.000 euros destinats a subvencionar les activitats que decideixin dur a terme les associacions, amb un límit d'ajut de 4.000 euros per entitat. Igualment, existeix una segona partida de 580.000 euros dedicada al pagament dels lloguers de les seus socials que utilitzen les agrupacions. En aquest capítol, el límit ascén a 14.400 euros per associació, o bé entre el 70 i el 80% de la quantitat total del lloguer.
En qualsevol cas, com la presidenta del Consell s'ha encarregat de recordar, aquest darrer percentatge és bàsicament orientatiu i depèn en gran mesura del nombre de sol·licituds de subvenció que es tramitin davant el govern insular. De fet, enguany, gràcies a la circumstància que les peticions no superaven les previsions inicials, el Consell ha pogut subvencionar el 100% dels lloguers dels locals socials.
Finalment, una tercera partida servirà per a les ajudes al manteniment de les seus associatives, amb una dotació econòmica de 180.000 euros, i un increment, en relació a 2014, de 40.000 euros. Aquest augment permetrà al Consell destinar 1.000 euros a cada associació, en comptes dels 700 euros d'aquests exercicis anteriors.
Per una altra banda, els responsables del Consell de Mallorca han convidat els assistents a participar en les activitats que organitzarà directament la institució insular i que posarà a l'abast de les entitats de gent gran. Entre aquestes propostes cal destacar les excursions a la Serra de Tramuntana i altres indrets emblemàtics de l'illa, les iniciatives orientades a la promoció de la salut, i els esdeveniments ideats amb la intenció de promoure la participació del sector.
En aquest sentit, el Consell ha anunciat una nova edició de l'exposició 'Història del festeig a Mallorca', que es durà a terme a la Misericòrdia el divendres 13 de febrer, just el dia abans de la festivitat de Sant Valentí, patró dels enamorats. Més tard, el 21 de març, el municipi d'Inca acollirà una multitudinària trobada de gent gran on els usuaris de les diverses agrupacions tendran l'oportunitat d'oferir al públic diferents exhibicions esportives que venen desenvolupant, sota la coordinació dels monitors, dintre de la programació de les entitats.