Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La I Fira d'Oficis Artesans de Pasqua obre les seves portes als Jardins de la Misericòrdia amb una exhaustiva mostra de productes artesanals autòctons

La I Fira d'Oficis Artesans de Pasqua obre les seves portes als Jardins de la Misericòrdia amb una exhaustiva mostra de productes artesanals autòctons

(27/03/2015)

El vicepresident del Consell, Joan Rotger, ha inaugurat avui horabaixa l'esdeveniment, organitzat per la institució insular i el Gremi d'Oficis, Artesans i Artistes, que podrà ser visitat fins el 5 d'abril

El vicepresident del Consell de Mallorca, Joan Rotger, ha inaugurat avui horabaixa la I Fira d'Oficis Artesans de Pasqua, que pot ser visitada fins el proper 5 d'abril als Jardins de la Misericòrdia, sota l'organització de la institució insular i el Gremi d'Oficis, Artesans i Artistes de les Illes Balears, que ha estat representat en aquest acte per la seva vicepresidenta, Maria Oliver. També han estat presents la directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda, i nombrosos representants dels diversos sectors del col·lectiu d'artesans de Mallorca. 

L'esdeveniment acull 23 parades d'oficis artesans que es sumen a l'aportació de productes autòctons tipològics de l'època de la Pasqua per part del Gremi de Forners i Pastissers. L'horari de visites començarà a les 9,30 del matí i es prolongarà fins a les 20 hores, si bé hi haurà un breu període d'inactivitat, diàriament, de les 14.30 a les 16 hores.

Les diferents paradetes recullen el més ample ventall de productes artesanals autòctons, des de brodats o ferreteria, fins a ceràmica popular i figurista, fusteria, sabateria, restauració de mobles doblatge de pells, vidre bufat, joieria, elaboració de dimonis, lampareria, o borses de pell, entre un exhaustiu catàleg d'articles, tots ells sorgits de la creativitat dels artesans de l'illa.

Paral·lelament, l'acte d'aquest capvespre ha servit per a dur a terme el lliurament dels diplomes que acrediten la titulació corresponent en l'ofici artesà, que es divideix en tres categories: la Carta de Mestre Artesà, la Carta d'Artesania i el Document de Qualitat Artesanal, en aquest darrer cas adreçat a les empreses del sector. Més 90 representants del col·lectiu han rebut la seva acreditació de mans del vicepresident del Consell, Joan Rotger.

Al mateix temps, l'esdeveniment ha constituit el marc per al lliurament de la tercera edició dels Premis d'Artesania, un certàmen que convoca anualment el Consell de Mallorca i que engloba quatre categories: disseny, producte, trajectòria i impuls. Els destinataris de la convocatòria de 2014, i que avui han estat distingits, són Jordi Ribas, Joan Pere Català, Encarnación Domingo i Antoni Martorell. Precisament, els treballs d'aquests artesans i dels triomfadors en edicions anteriors dels Premis d'Artesania formen part de l'exposició que acompanya la fira. 

L'acte ha reservat també un moment per al reconeixement de la trajectòria de professionals i certàmens de promoció del sector que han aconseguit fer-se amb diverses distincions a nivell nacional. Aquest ha estat el cas de la Fira del Fang de Marratxí, l'empresa 'Factor Mallorquín', impulsora del projecte 'Balear nostrum', i els artesans Tomeu Amengual i Jordi Ribas.