Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La importació de fems de fora de les illes ha finalitzat avui de manera definitiva amb l'arribada del darrer vaixell d'Irlanda

La importació de fems de fora de les illes ha finalitzat avui de manera definitiva amb l'arribada del darrer vaixell d'Irlanda

(26/11/2015)

Amb la paralització de les importacions s’evita l’entrada de 120.000 tones de fems

Aquesta matinada ha arribat al port industrial d’Alcúdia el darrer vaixell amb fems de fora de les Illes Balears. La nau, procedent d'Irlanda, ha arribat a l’illa amb les ultimes 3.000 tones de residus.

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha assegurat que “avui és un dia de celebració, ja que amb l’arribada d’aquest darrer vaixell es compleix un dels punts del pacte de governabilitat i una de les principals demandes dels ciutadans a la institució. Avui Mallorca deixa de ser el femer d’Europa”.

Al passat ple extraordinari de dia 12 de novembre, es va aprovar la paralització definitiva de la importació de residus per ser incinerats a la planta de Son Reus. Una decisió que segons ha assegurat la consellera Espeja “no implica haver de pagar cap tipus d’indemnització”.

En total, el Consell de Mallorca ha evitat l’entrada de 120.000 tones de fems: 20.000 tones que estava previst que entressis enguany i 100.000 tones que podrien haver començat a entrar a partir de l’any que ve.