Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Junta Rectora de la Serra de Tramuntana ratifica el Comitè d’Experts i Expertes de la Serra

La Junta Rectora de la Serra de Tramuntana ratifica el Comitè d’Experts i Expertes de la Serra

(17/05/2019)

La Junta ha aprovat la composició i les normes de funcionament del CEES, òrgan assessor d’alt nivell i de consulta del Consorci Serra de Tramuntana, creat fa una setmana.

La Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial s’ha reunit aquest divendres al Consell de Mallorca amb el seu president, Miquel Ensenyat, i la vicepresidenta, Mercedes Garrido. Sobre la taula, la ratificació del Comitè d’Experts i Expertes de la Serra de Tramuntana, òrgan assessor d’alt nivell i de consulta sobre les actuacions del Consorci Serra de Tramuntana.

 

Aquest comitè, que es va constituir la setmana passada, està format per experts en diferents temes que afecten el Patrimoni Mundial, com territori i paisatge, agricultura, medi ambient, economia o turisme.

 

La Universitat de les Illes Balears aporta set d’aquests experts: el doctor en biologia Samuel Pinya; el catedràtic expert en fisiologia vegetal Hipólito Medrano; el catedràtic d’història contemporània Sebastià Serra; la tècnica en medi ambient Olaya Álvarez; la doctora en economia Maria Tugores; el doctor en geografia Miquel Grimalt i la doctora en geografia Joana Maria Seguí.

 

Del Consell de Mallorca en formen part el cap de servei de Medi Ambient, Josep Antoni Aguiló; el tècnic de Patrimoni, Gabriel Ordinas; el cap de servei tècnic d’Ordenació del Territori, Joan Carles Fuster; el cap de servei jurídic d’Ordenació del Territori, José Manuel Gómez, i la cap de servei de Turisme, Kika Rodríguez.

 

La directora i gerent del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, Susana Llobet, també forma part del CEES.

 

La Junta Rectora ha aprovat, a més, la modificació dels estatuts del Consorci. La nova redacció suposa, entre d’altres, incloure dos representants de la Mesa de Batles a la Junta Rectora.