Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana aprova el pressupost 2017

La Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana aprova el pressupost 2017

(24/10/2016)

El vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports ha presidit la reunió de la Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial. Durant la trobada, s’ha aprovat el pressupost per al 2017 i el reglament de la mesa de batles de la Serra, entre d’altres iniciatives.

La Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial ha aprovat el pressupost de l’òrgan per a l’any 2017. El pressupost serà de 1.350.000 euros i, d’aquests es dedicaran 560.000 euros a ajuntaments i a propietaris particulars. Com a novetat, se suprimeix el sou del gerent del consorci perquè, de moment, no hi ha la intenció de suplir la vacant.

Per altra banda, també s’ha aprovat el reglament de la Mesa de Batles que serà un òrgan que tendrà un pes important amb les decisions que afectin al paisatge cultural de la serra de Tramuntana. Aquest òrgan va sorgir a la reunió de batles que es va fer al mes de juny a la finca pública de Raixa, coincidint amb el cinquè aniversari de la Serra com a Patrimoni de la Humanitat.

A més, també s’ha informat sobre la intenció que té el Consell de promoure la marca Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per als productes agroalimentaris elaborats al territori de la Serra. Aquesta iniciativa surt de la petició que es va fer durant una visita de la consellera Mercedes Garrido a la Cooperativa de Sóller.

Finalment, la junta rectora ha donat suport a la candidatura internacional de la tècnica constructiva tradicional de la pedra en sec per a ser Patrimoni cultural immaterial de la Humanitat.

La reunió ha estat presidida pel vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, i hi han participat la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido; la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja; la consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino; el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell; el representant del Govern Balear, Jaume Mateu, i distints representants del grups polítics del Consell de Mallorca.