Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La lírica torna al Principal amb el Rèquiemde Mozart, i amb totes les entrades venudes

La lírica torna al Principal amb el Rèquiemde Mozart, i amb totes les entrades venudes

(29/03/2021)

Més de 80 persones participen en aquest espectacle i assagen seguint un  protocol de mesures de seguretat extremes per mor de la pandèmia

El Teatre Principal recupera la música lírica a la seva programació amb el Rèquiemde W. A. Mozart, que s’oferirà en dos concerts que tendran lloc els dies 3 i 4 d’abril a la Sala Gran. Des de fa dies, ja se n’han exhaurit totes les localitats.

El Rèquiem K.626, més conegut com a Rèquiem de Mozart, reunirà l’Orquestra de Cambra de Mallorca, dirigida per Bernat Quetglas, el Cor del Teatre Principal, dirigit per Pere Víctor Rado i un elenc de solistes mallorquins format per la soprano Marta Bauzà, la mezzo Marisa Roca, el tenor José Manuel Sánchez i el baríton Joan Miquel Muñoz. A més, comptarà amb una part escenificada i un muntatge d’il·luminació de Joan Albinyana, a càrrec de la companyia de dansa Cêvalo, tot plegat per emfatitzar el dramatisme d’aquesta peça. En total seran 85 artistes sobre l’escenari i al fossat d’orquestra que oferiran un espectacle únic.

Aquesta peça és una de les obres simfonicocorals més grans que s’han escrit mai. Tot el misteri que envolta la seva gestació, ja en els darrers dies de vida de Wolfgang Amadeus Mozart, afegeix un component mediàtic a aquesta joia del repertori. No s’ha arribat mai a descobrir qui encarregà l’obra al compositor a través d’un misteriós emissari, i encara a dia d’avui existeix el debat sobre com una part de l’obra fou completada després de la mort de Mozart.

Durant la presentació del concert, Bel Busquets, consellera de Cultura, Patrimoni i Política lingüística del Consell de Mallorca, ha destacat que amb el Rèquiem de Mozart, el Teatre Principal recupera les festes de Pasqua per al calendari d’activitat escènica, unes dates en les quals la programació dels teatres sol ser més minsa.

El director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, ha posat un èmfasi especial  adestacar les dificultats per dur a bon port aquesta producció del Teatre Principal   per motiu de la pandèmia i les estrictes mesures que estableixen les autoritats sanitàries a l’hora d’assajar les orquestres i els cors. «És la primera activitat del Cor del Teatre Principal i el primer espectacle de lírica en molts de mesos» el que ha suposat tot un repte per la producció i la logística de l’organització dels assajos, especialment del Cor.

Cerdà ha detallat les mesures sanitàries que s’han pres: cantar amb mascareta, mantenir la distància de tres metres entre coristes a tots els assajos, col·locar els coristes a plataformes esglaonades, fer proves PCR als solistes i estar ben a l’aguait per evitar que cap músic o corista participi dels assajos o dels concerts si mostra algun símptoma compatible amb la Covid-19.

Per part seva, Bernat Quetglas ha anunciat que «serà un espectacle molt diferent de com estam acostumats a veure el Rèquiem de Mozart, ja que és un muntatge de caràcter eclèctic que aproparà la música al públic poc acostumat al gènere».

El director del Cor del Teatre Principal, Pere Víctor Rado, ha agraït l’esforç que suposa un muntatge d’aquestes característiques avui dia i ha elogiat «l’escrupolosa meticulositat de Bernat Quetglas a l’hora de dirigir fins a la darrera nota».

El concert del dissabte 3 començarà a les 19 ho, mentre que el del diumenge 4 seràa les 18 h i a més es podrà seguir en línia (streaming).