Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Mallorca del futur es presenta a la ITB de Berlín

La Mallorca del futur es presenta a la ITB de Berlín

(07/03/2019)

El projecte «Smart Island Mallorca» s'ha exposat aquest dijous a la fira internacional de turisme de la capital alemanya.

La Mallorca del futur s'ha presentat aquest dijous a la ITB de Berlín, a l’estand propi que per primera vegada té l’illa, mitjançant el projecte SmartIsland Mallorca. El director insular de Modernització i Innovació del Departament de Modernització i Funció Pública del Consell de Mallorca, Josep Lluís Colom, ha explicat als assistents les actuacions del projecte
«SmartIsland Mallorca», que es divideixen en sis àrees temàtiques: turisme, mobilitat, eficiència energètica, patrimoni, govern obert i resiliència.
El director insular, per part seva, ha detallat quines són les actuacions que integren el projecte com, per exemple, les parades de bus intel•ligents, els panells interactius amb informació turística o el sistema de recompte de visites en fars i jaciments històrics, entre altres. A més, s'ha projectat un vídeo en alemany resumint les principals iniciatives que s'espera que siguin una realitat una vegada executada la iniciativa.
Colom ha detallat que la primera reunió tècnica d’inici del projecte, que ja està adjudicat, serà el pròxim 13 de març i servirà per calendaritzar les diferents iniciatives. A més, el termini d’execució serà de 24 a 36 mesos. 

El projecte «Smart Mallorca», presentat pel Consell de Mallorca mitjançant d'aquest departament, va ser seleccionat el 2016 com a beneficiari de la I Convocatòria d'Illes Intel•ligents del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Té un pressupost de 8.876.247,07 euros, que aportarà el Ministeri al 100% a través de l'entitat pública Red.es.

El principal objectiu del projecte és millorar la qualitat de vida dels habitants de l'illa, dinamitzar el turisme — per a oferir una millor experiència a les persones visitants i ampliar l'impacte en l'economia mallorquina— i donar suport a les corporacions locals que, per la seva dimensió, no disposin de les eines necessàries per a prendre impuls com a actiu de l'illa. En aquests moments el projecte es troba ja en fase d'adjudicació.


Més informació: https://smart.conselldemallorca.cat/ i @SmartMallorca.