Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Mallorca Film Commission projecta a Palma <i>Mallorca Soul. A private journey</i>

La Mallorca Film Commission projecta a Palma Mallorca Soul. A private journey

(02/03/2023)

​​​​​​​Es tracta d'un llargmetratge que integra sis visions diferents de l'illa, totes elles subratllant el seu potencial com a plató de rodatges

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller executiu de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, han presentat avui horabaixa a Palma Mallorca Soul. A private journey, un llargmetratge promogut per la Mallorca Film Commission en el qual sis creadors diferents recorren l'ànima de l'illa per mostrar el seu potencial com a plató de rodatges.

Es tracta d'un fantàstic viatge pel territori des del punt de vista de Rafa Cortés i el seu curtmetratge Fiona; de Sandra Lipski amb Mi isla; de Jaume Carrió i el seu film Un parell de cançons després; d'Iván Valencia i Andreu Fullana amb la seva peça Historias encontradas; de Pedro Victory, Carmelo Morales i Ángela Pazos amb Ciclovidas; i de Marcos Cabotà i el seu film El instante. Tots ells compten amb intèrprets de la talla de Manuela Velasco, Vicky Luengo, Marc Bonnín, Neus Cortés, Enric Auquer, Rhys Ifans, Álex Hafner, Daniel Ibáñez o Jaume Fuster.

«Amb iniciatives com aquesta estam donant suport sector audiovisual illenc i feina de valent per impulsar Mallorca no només com a plató de cinema, sinó ajudant les empreses i professionals de l'illa, perquè puguin mostrar el seu talent i les seves capacitats i a les productores i professionals d'altres llocs, que volen venir a rodar aquí i mostrar les nostres localitzacions», ha assenyalat la presidenta del Consell, Catalina Cladera.

En la seva presentació, Cladera ha afegit que «per nosaltres, l'audiovisual és un sector estratègic, una indústria amb molt de talent que crea ocupació, contribueix a diversificar la nostra economia i que és capaç de crear productes tan interessants i motivadors com el que avui podem gaudir, per això vos vull donar les gràcies a tots els qui heu participat en aquesta acció de la Mallorca Film Commission perquè ens feis viatjar, amb les emocions, amb Mallorca».

Les sorprenents imatges aèries i infraroges de Pep Bonet són el fil que connecta el punt de vista personal d'aquests sis artistes, amb estils i personalitats que es complementen amb un objectiu comú: difondre el seu territori i patrimoni arreu del món.

L'estrena a Palma de Mallorca Soul. A private journey ha comptat també amb l’assistència de representants del Govern de les Illes Balears i de la vida cultural i social de l'illa, així com bona part dels directors dels curtmetratges que formen part d’aquesta experiència cinematogràfica i dels actors que els protagonitzen, com Neus Cortés, Marc Bonnín, Jaume Fuster, Toni Pons, Carlos Lantero, Carme Feliu, Kira Durán, Arwen Victory, Alberto Frau i Naiara Rubio.

Mallorca, epicentre dels rodatges de superproduccions internacionals

Mallorca és un referent cinematogràfic. La Mallorca Film Commission porta gairebé una dècada promocionant el territori com a destinació de rodatges de grans pressupostos i plataformes. Per exemple, recentment s'ha rodat a l'illa la superproducció de Lioness, una sèrie de Paramount Plus protagonitzada per Nicole Kidman o Morgan Freeman. Aquest estiu, Mallorca ha estat la localització de la darrera temporada de la sèrie de Netflix The Crown; i l'any passat, entre altres produccions nacionals, es va rodar la pel·lícula de Benito Zambrano Pan de limón con semillas de amapola o la sèrie La Caza. Tramuntana, produïda per TVE.

Seguint aquesta línia, la Fundació Mallorca Turisme va proposar a autors, directors i productors relacionats amb l'illa la creació de sis històries que mostressin l'ànima de Mallorca per compartir-la amb el món sencer. El resultat és Mallorca soul. A private journey, que ja va ser presentada a Madrid en el marc de la fira internacional de turisme FITUR 2023.

Dos dels films que formen part del conjunt –El instante de Marcos Cabotá i Un parell de cançons després de Jaume Carrió– són coproduccions d'IB3, Radiotelevisió de les Illes Balears.