Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Marató de reciclatge creatiu de roba arriba a la seva quinta edició

La Marató de reciclatge creatiu de roba arriba a la seva quinta edició

(22/02/2019)

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, la Directora General de la Fundació Deixalles, Francesca Martí, i la Directora de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears, Maria Abando, han presentat avui la V Marató de Reciclatge Creatiu de Roba de Mallorca. Una marató que es durà a terme el 15 de març al Centre Flassaders de Palma.

                                   

Durant nou hores els participants, tan de manera individual o en parelles, hauran de crear diferents dissenys a partir de roba procedent de la recollida selectiva, que deixarà de ser residus i tindrà un nou ús.

                                         

La marató té l’objectiu d’augmentar la sensibilització ciutadana i dels nous dissenyadors en particular sobre la problemàtica dels residus tèxtils. A més, vol promoure l’ecodisseny en el sector de la moda i el tèxtil, generar un espai creatiu on es pugui dur a terme i contribuir així a disminuir les emissions de CO2 a l’illa.

 

Com a novetat enguany la roba que aportarà la Fundació Deixalles només serà roba de casa com cortines, llençols, edredons, etc. A més, no es permetrà l’ús de cremalleres, així que els i les participants hauran d’utilitzar la seva creativitat per fer els tancaments.

 

Tot i totes les interessades es poden inscriure a la pàgina web de la Fundació Deixalles (www.deixalles.org) a partir d’avui a les 15hores i fins el proper 15 de març a les 20 hores.

 

Els guanyador o guanyadora tindrà un premi de 600 euros, el segon de 300 euros i el tercer una nit a un refugi de la xarxa del Consell de Mallorca per a sis persones.

 

Una selecció de les millors propostes s’exposarà a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears.