Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Mesa Permanent celebra les accions per disminuir el renou de motors a les carreteres de la serra de Tramuntana

La Mesa Permanent celebra les accions per disminuir el renou de motors a les carreteres de la serra de Tramuntana

(13/03/2019)

El director insular de Territori i Paisatgge, Miquel Vadell, ha presentat als principals agents locals la campanya que es du a terme juntament amb la DGT.

El director insular de Territori i Paisatge del Consell de Mallorca, Miquel Vadell, ha explicat aquest dimarts la campanya feta pel departament de Territori i Infraestructures, en col·laboració amb la Direcció General de Trànsit (DGT), per controlar les emissions de renou a la serra de Tramuntana.

 

Vadell ha explicat la campanya durant la celebració de la Mesa Permanent de la Serra de Tramuntana, que es reuneix de manera ordinària cada dos mesos i que aglutina les principals i més representatives associacions locals de la serra de Tramuntana. I ha afegit que «la intenció és seguir amb l’experiència iniciada, per tal de conscienciar la població de Mallorca per disminuir el renou, la velocitat i la contaminació en visitar la Serra».

 

En aquesta sessió també s’ha presentat la primera aproximació a les sol·licituds de Subvencions de 2019 per a la millora del paisatge de la serra de Tramuntana, el termini de presentació de les quals va acabar fa menys de dues setmanes. Les sol·licituds han augmentat en més d’un 40 per cent enguany respecte de 2018, i arriben a les 121 sol·licituds.

 

Sol·licituds de subvencions

La línia que més augment ha registrat és projectes de recuperació etnològica, adreçada tant a ajuntaments com a particulars, entitats sense ànim de lucre, comunitats de béns i comunitats de regants. Si el 2018 es varen rebre 49 sol·licituds, enguany han estat 73. Pel que fa a la línia per a la recuperació del paisatge agrícola, per a persones físiques, comunitats de béns, comunitats de regants i entitats sense ànim de lucre, les sol·licituds han passat de 20 a un total de 35.

 

Enguany la campanya de subvencions ha tengut com a novetats, d’una banda, la reestructuració del pressupost del Consorci per poder avançar en més de 3 mesos el termini per a les sol·licituds, cosa que farà que el temps d’execució s’allargui. També s’han adreçat, a més de a particulars, entitats sense ànim de lucre i ajuntaments, a les comunitats de béns i de regants.

 

Primeres inspeccions de renou i contaminació

La campanya, que va començar a mitjan mes de febrer, ja ha fet quatre actuacions en cap de setmana a l’encreuament de Fornalutx (Ma-10), una de les carreteres més transitades pels motoristes i amb més denúncies per excés de renou. En total, i durant les primeres quatre actuacions, s’han fet 84 proves d’emissió de contaminants, de les quals han resultat 23 favorables i 61 desfavorables, i 25 proves d’emissió de renou, 23 de les quals han estat favorables i 2 desfavorables.