Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Misericòrdia s’omplirà de música en la Nit de l’Art gràcies al PHONA

La Misericòrdia s’omplirà de música en la Nit de l’Art gràcies al PHONA

(11/09/2018)

Un cicle d’activitats, organitzat per l’Ensemble Espai Sonor, que pretén fer arribar la música contemporània a tots els públics. Un festival que, en la seva primera edició, inclourà la performance "A house full of music" on podran participar músics amateurs i professionals el 22 de setembre a Palma.

PHONA és un lloc de trobada on conèixer i gaudir de l’art dels sons dels nostres dies. L’Ensemble Espai Sonor és l’amfitrió d’aquest cicle que desplega, entre setembre de 2018 i gener de 2018, diversos concerts i activitats col·laboratives.

 

I és que segons el director artístic del cicle, Tomeu Moll, “un dels valors més importants d’aquesta proposta és el de la participació. Per això decidim començar el cicle amb dues propostes participatives”.

 

El festival arranca dia 15 de setembre a Es Local-Espai de Creació de Son Cladera amb IMPROPHONA, un taller d’improvisació per a ballarins, músics professionals i estudiants avançats dirigit per la ballarina italiana Federica Porello i la contrabaixista alemanya Margarethe Maierhofer—Lischka.

 

A més PHONA inclou la performace participativa "A house full of music", ideada pel compositor nordamericà John Cage, que se celebrarà al Centre Cultural la Misericòrdia de Palma el 22 de setembre a les 12 h. Una activitat inclosa dins la programació del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca per a la Nit de l’Art a Palma. “Es tracta d’un experiment sonor, una performance visual i sonora, que vol omplir de músics i cantants, tant professionals com estudiants, al mateix temps, en un espai considerable. No sabem com sortirà, i això és el més interessant de tot”, ha explicat el director insular de Cultura del Consell de Mallorca, Rafel M. Creus.

 

El cicle també acull un seguit de concerts de formacions de cambra de primer nivell arribats de diferents ciutats de l’Estat com ara Sevilla, Madrid, València o La Rioja que s’estendrà fins a principis de l’any que ve a diferents espais de Mallorca.

 

El festival compta amb la col·laboració del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, la Direcció General de Cultura de l’Ajuntament de Palma i l’Institut d’Estudis Baleàrics així com d’altres institucions públiques.

 

A la presentació de PHONA, que s'ha celebrat avui al Centre Cultural de la Misericòrdia, ha assistit el director insular de Cultura del Consell de Mallorca, Rafel M. Creus, la directora general de Cultura del Govern balear, Joana Català, la directora general de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Marta Ferré, el director artístic de PHONA, Tomeu Moll i el director tècnic de PHONA, Vicent Alberola.