Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Misericòrdia acull avui un curs sobre conservació i restauració de fons bibliogràfics en paper

La Misericòrdia acull avui un curs sobre conservació i restauració de fons bibliogràfics en paper

(26/03/2015)

La directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda, ha visitat aquest matí la sessió formativa, adreçada al personal d'arxius i biblioteques

El Consell de Mallorca està duent a terme al llarg del dia d'avui, a la Misericòrdia, el curs 'Iniciació i restauració de fons bibliogràfics en paper', impartit per Montserrat Furment i destinat al personal bibliotecari. La directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda, ha visitat aquest matí el taller i ha saludat els alumnes.

Els principals objectius d'aquesta sessió formativa són oferir als professionals d'arxius i biblioteques diversos coneixements sobre els factors de degradació del paper, així com una orientació en programes de conservació preventiva. D'aquesta manera, es fa una passa endavant en la finalitat de dotar el personal que treballa en el camp del patrimoni documental i que no disposa del suport d'un restaurador especialitzat, de les eines i procediments que els permeten iniciar-se en les tècniques de restauració que requereixen una infraestructura bàsica.

El contingut del curs ha estat dividit en cinc apartats:la conservació i restauració de documents, les causes de la degradació en els materials d'arxiu i biblioteca, aspectes essencials de les tasques de conservació, els procediments tècnics de la restauració i les intervencions bàsiques en la recuperació de llibres i documents.

La sessió ha començat a les 9 del matí i finalitzarà, previsiblement a les 3 del capvespre.