Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La ‘Nit de Foliada’ arriba a La Lluna en Vers

La ‘Nit de Foliada’ arriba a La Lluna en Vers

(18/08/2022)

  • Les gallegues Tanxugueiras actuen com a cap de cartell el dissabte 20 a Consolació, Sant Joan.
  • La Lluna en Vers continua fins al 10 de setembre amb propostes com una col•laboració especial entre Magalí Sare i Salvador Sobral.

La Lluna en Vers arriba a la seva recta final amb el concert més esperat de l’estiu: la Nit de Foliada. Amb les Tanxugueiras com a cap de cartell, el santuari de Consolació, a Sant Joan, ja es prepara per una nit màgica amb els sons més actuals de la música tradicional gallega. La cita serà dissabte 20 d’agost a partir de les 20 h amb servei de bar i food trucks al ritme de PD Burbaia. A les 21.30 h sonarà el duet gallec format per Laura LaMontagne & PicoAmperio, que uneix la tradició galaico-portuguesa amb l’electrònica. I a les 22.30 h pujaran a l’escenari les Tanxugueiras per oferir un espectacle únic en el marc de la seva gira Midas.

Les darreres 100 entrades estan disponibles per 25 euros a la plataforma ticketib: https://ticketib.com/events/tanxugueiras-en-concert

Nit de foliada

La (r)evolució de la música tradicional galega arriba a La Lluna en Vers per protagonitzar una nit de FOLIADA en què cantarem, ballarem i descobrirem diverses propostes de folk gallec revisitat.

Sabela Maneiro, Aida Tarrío i Olaia Maneiro són TANXUGUEIRAS, tres cantareiras per a una nova dècada. Tan sols elles són capaces de reinterpretar els sons d'una tradició mil•lenària, fusionant-la amb ritmes urbans, més propers al trap o a l'electrònica. La seva energia, empoderament, contundència i virtuosisme vocal són els principals exponents del seu innovador estil, conegut com a TRAD.

El concert de Tanxugueiras anirà precedit d’una altra actuació de procedència gallega: el duo format per Laura Lamontagne & Picoamperio, amb una proposta creada en la plena intersecció entre avantguarda i tradició atlàntica, sobre la base de la paraula literària, de procedència tant escrita com oral. Després d’un tast del duet en la programació de Versud 2021, Lamontagne & Picoamperio tornen a Mallorca en aquesta Nit de Foliada per presentar el seu nou treball discogràfic.

La proposta de la Nit de Foliada es completa amb els dos tallers de folk i danses gallegues que oferirà Oscar Moreno abans del concert, els dies 18 i 19 d’agost, i que són d’accés gratuït per al públic que tingui entrades per al concert. L’objectiu d’aquestes sessions és oferir una petita introducció al folclore gallec i al funcionament del ball i del ritme marcat per les pandeireteiras i, a continuació, donar a conèixer les bases de les danses tradicionals gallegues. En la sessió es prepararà una petita coreografia tradicional per posar en pràctica durant el mateix concert de les Tanxugueiras.

La Lluna en Vers

Amb aquesta Nit de Foliada, La Lluna en Vers inicia la recta final i encara les darreres setmanes. El festival d’estiu de la Fundació Mallorca Literària va arrancar el passat 17 de juny i ha ofert una programació variada de cultura, música, teatre i literatura a diferents indrets de Mallorca. Més de mil persones han gaudit fins ara de les nits de cultura a la llum de La Lluna en Vers.

De la programació dels primers dos mesos en destaquen propostes com les adaptacions teatrals de Joana E., la novel•la de Maria Antònia Oliver, i de CONY, basada en el relat de Sebastià Portell Cal Oblidar Nova York. També han passat pels escenaris de La Lluna en Vers el duet de folk gallec Caamaño&Ameixeiras, la menorquina Anna Ferrer, l’actor i rapsode Pere Arquillué en homenatge a Gabriel Ferrater o la revelació del folk basc, Verde Prato.

La Lluna en Vers ha estat testimoni de l’estrena de Ficus•Indica, amb la felanitxera Maria Hein acompanyada de Rodin Kaufmann, Azucena Moya i Louis Pezet en una coproducció amb la Fira Mediterrània de Manresa i el festival Le SilO de Marsella. Així com de l’estrena a Mallorca del darrer disc del grup Salvatge cor i del repàs dels 25 anys de carrera del cantant i músic solsoní Roger Mas.

Fins al 10 de setembre

El festival continua fins al 10 de setembre amb una programació atractiva, que es mou entre les propostes més innovadores i els artistes més consolidats.

Magalí Sare serà una de les protagonistes del darrer terç de La Lluna en Vers. Divendres 26 d’agost oferirà un concert en format íntim amb el manacorí Sebastià Gris a Montuïri, en què interpretaran repertori del seu primer disc junts, A boy & a girl. El dia següent, dissabte 27, la catalana presentarà per primera vegada a Mallorca el seu darrer disc, Esponja. Ho farà acompanyada per tres músics i amb un artista convidat molt especial, Salvador Sobral, amb qui Sare va presentar el tema Sempre vens assim el passat mes de febrer.

Jaume Tugores presentarà El matí inventat diumenge 28 d’agost al Castell de Capdepera. Ho farà acompanyat de les seves guitarres i amb els músics Biel Fiol (violoncel) i David Gonzàlez (saxo), en format trio. El seguirà, ja dins el mes de setembre, la cantant i músic catalana Ju, dissabte 3 al pati de l’Estació Enològica de Felanitx. I clourà el festival l’espectacle poètic Fam de paraula i terra, dissabte 10 al jardí de la Casa Llorenç Villalonga a Binissalem.